Aatos Koivu varattiin Saku Koivun vanhaan NHL-seuraan – isän urasaavutukset eivät luo paineita: "Olen saanut kuulla huuteluita"

Koivun perheessä koettiin ikimuistoinen hetki, kun Montreal Canadiens varasi Aatos Koivun NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella.

Aatoksen isä Saku Koivu on yksi Montrealin seuralegendoista. Koivu pelasi Montrealissa 13 kauden ajan ja toimi seuran kapteenina yhdeksän kauden ajan. Lauantaina NHL-varaustilaisuudessa nähtiin hieno hetki, kun Montreal varasi Aatos Koivun itselleen.

– Uskomaton fiilis. Olen valtavan onnellinen. En löydä sanoja kuvailemaan tunteitani, Koivu hehkuttaa Montrealin videolla.

Koivu ei matkustanut paikan päälle Las Vegasiin lainkaan, vaan seurasi varaustilaisuutta kotisohvaltaan perheensä kanssa. Varaushetki oli koko perheelle ikimuistoinen.

– Minä en edes kuullut nimeäni telkkarista, mutta äitini alkoi huutamaan ja hyppimään. Sitten näin nimeni telkkarissa. Myös isäni hyppäsi ilmaan ja oli todella onnellinen. Koko perheeni ja ystäväni olivat tosi iloisia ja siinä vaiheessa tajusin, että minut varattiin. Se oli uskomatonta.

Sukunimi Koivu on Montrealissa jo entuudestaan tuttu nimi. 18-vuotias lahjakkuus ei kuitenkaan kanna paineita isänsä menestyksestä, vaan keskittyy luomaan omaa uraansa omilla vahvuuksillaan.

– Uskon, että pystyn tekemään itselleni nimeä omilla peliesityksilläni. Tietysti ihmiset tietävät isäni ja hänen pelihistoriansa. Se tulee aina olemaan niin – varsinkin Montrealissa. En pidä sitä huonona asiana, Koivu kertoo.

Koivu on saanut uransa aikana kuulla kuittailua sukunimestään ja taustastaan. Nuorukainen on aina kääntänyt vinoilun voimavaraksi.

– Olen saanut kuulla vastustajilta paljon huuteluita isästäni. Olen tottunut siihen, eikä se enää häiritse minua. En sanoisi, että minulla olisi ollut mitään paineita. Enemmänkin olen saanut siitä lisää motivaatiota ja se on saanut minut haluamaan tulla paremmaksi pelaajaksi, eikä vain Sakun pojaksi, Koivu painottaa.

Viime kausi oli Koivun osalta erinomainen. Vastoin isäänsä oikealta ampuva hyökkääjä aloitti kautensa TPS:n U18-joukkueessa, mutta nousi kesken kauden avainpelaajaksi U20-joukkueessa. Tämän lisäksi Koivu debytoi myös SM-liigassa ja sai vyölleen neljä ottelua.

Ennen viime kautta Koivulla ei ollut vyöllään vielä lainkaan nuorisomaaotteluita. Kauden aikana tilanne kuitenkin muuttui ja keväällä Koivu viiletti Pikkuleijonien paidassa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Saku-isä on vuosien varrella neuvonut poikaansa olemaan kärsivällinen, vaikka nuorempana muut kehittyivätkin nopeammin.

– Paras neuvo, jonka olen saanut häneltä, on se, ettei ole mitään kiirettä. Kaikilla on oma polkunsa. Minä olin melko pieni, enkä ollut yhtä vahva kuin muut, joten minun on pitänyt vain keskittyä harjoitteluun ja antaa itseni kasvaa, eikä kiirehtiä liikaa. Olen kiittänyt häntä siitä, Koivu kertoo.

Tulevaksi kaudeksi Koivulla on vain yksi tavoite. Tehdä läpimurto SM-liigassa TPS:n paidassa. Kesällä keskushyökkääjä aikoo paiskia hommia niskalimassa tavoitteensa eteen.

– Joka osa-alueella on mentävä eteenpäin. Isoin juttu minulle on treenata mahdollisimman paljon ja saada lisää fyysistä voimaa.  Myös luistelun ja laukauksen on mentävä eteenpäin. Suurin tavoitteeni on murtautua SM-liigamiehistöön. Haluan olla tärkeä pelaaja ja pelata isoja minuutteja, Koivu painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat