Mainos

Ministeriö selvittää maaseutuosastojen erottamista TE-keskuksista

Uudistuskaavailuissa maaseutuasioista vastaavat osastot irrotettaisiin kauppa- ja teollisuusministeriön ohjauksessa olevista TE-keskuksista Maaseutuviraston alaisuuteen.

Maa- ja metsätalousministeriössä pohditaan maaseutuosastojen irrottamista maakunnallisista TE-keskuksista omiksi hallintoyksiköikseen. Asiasta kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Selvitettävässä mallissa maaseutuosastot siirrettäisiin ministeriön ja Seinäjoelle perustettavan uuden Maaseutuviraston suoraan alaisuuteen. Nykyisessä hallintomallissa TE-keskukset toimivat kauppa- ja teollisuusministeriön ohjauksessa.

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen painottaa kuitenkin, että selvitys on vasta suunnitteluvaiheessa. Uudistuksella haettaisiin tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

- Selvityksessä täytyy tulla ilmi myös se, miten muutos vaikuttaisi palveluihin ja niiden laatuun. Tavoitteena on se, ettei mitään tärkeää vahingoiteta, ja että asiakkaiden palveluita voidaan kehittää jatkossakin, Vaittinen sanoo lehden haastattelussa.

Mahdolliseen organisaatiomuutokseen tarvitaan hallituksen ja eduskunnan päätökset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.