HSL ei suunnittele maskipakkoa Helsingin joukkoliikenteeseen, mutta toivoo suositusta viranomaisilta: "Kannattaa jo nyt pitää maskia mukana" – ministeriö neuvottelee asiasta THL:n kanssa

2:02
Kato myös video: MTV Uutiset kertoi HSL:n laskeneista matkustajamääristä korona-aikana.

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi aiemmin nauvottelevansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kanssa terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen. HSL kertoo MTV:lle, ettei se suunnittele maskipakkoa tällä hetkellä, mutta aikoo noudattaa viranomaisten ohjeistuksia.

Joukkoliikenteen turvallisuusohjeistuksista sovittiin 8. kesäkuuta kaikkien joukkoliikenteen toimijoiden sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) kesken.

- Pääsääntöisesti hygieniasta ja välimatkoista on pidetty kiinni, mutta jotkut juna- ja bussivuorot ovat olleet liian ruuhkaisia, Harakka toteaa tiedotteessa. 

Tiedotteen mukaan liikennöitsijät voivat asettaa matkustajille maskipakon, mikäli turvaväleistä ei kyetä huolehtimaan. Finnair edellyttää matkustajilta jo maskien käyttöä.

HSL: Kannattaa pitää maskia mukana, mutta emme pakota sen käyttöön

HSL:ltä kerrotaan MTV:lle, ettei se suunnittele maskipakkoa, vaan se aikoo noudattaa maskiasiassa viranomaisten linjausta. Ministeriön tiedotteessa oli virheellinen tieto, jonka mukaan HSL suunnittelisi sellaista jo nyt.

HSL:ltä kuitenkin suosittelee maskien käyttöä. 

– Kannattaa jo nyt pitää maskia mukana. Elikkä maskien käyttö on täysin sallittua ollut koko ajan ja hyvinkin toivottavaa siinä tapauksessa, että turvavälejä ei voida pitää.

– Ehkä tilannetta tuosta selkiyttäisi se, että saisimme tälläisen virallisen yleisen suosituksen. Ja silloin kaikki tietäisivät, että mikä se yleinen virallinen suosituskanta sitten on, HSL:ltä kerrotaan.

Ministeriö ei voi yksin asettaa maskipakkoa, mutta kertoo tiedotteessa käyvänsä keskusteluja THL:n kanssa. 

Ministeriö on jo aiemmin kertonut olevansa valmis ehdottamaan tartuntatautilakiin joukkoliikennettä koskevaa pykälää.

Muokattu kello 15.47 ja 17.43: Päivitetty uutista HSL:n tarkennuksen ja kommenttien mukaisesti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja