Pääministeri Marin Ylelle: Hallituksen saatava koronatiedot viranomaisilta eikä vasta seuraavana päivänä julkisuudesta

3:12
Sanna Marin ja Jan Vapaavuori jälleen napit vastakkain – vastaako rajavalvonnasta valtiovalta vai avit?

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan terveysviranomaisten pitäisi kertoa tietonsa ja näkemyksensä myös hallitukselle eikä niin, että hallitus saa tiedot vasta julkisuudesta.

Viestintää on päätetty keskittää valtioneuvoston kanslialle, ja Marinilta kysyttiin Ylen Ykkösaamussa, milloin viestintä ei ole ollut yhdenmukaista tai on ollut pielessä.

– Meillä on ollut esimerkiksi tänä keväänä sellaisia tilanteita, että me olemme terveysviranomaisten viestejä lukeneet julkisuudesta ja nämä samat viranomaiset eivät ole laisinkaan hallitukselle näitä viestejä tuoneet, vaikka edellisenä päivänä siihen olisi ollut mahdollisuus, sanoi Marin Ylelle.

Marinin mukaan koordinoinnin pitäisi mennä niin, että hallitus saa tiedon, jotta voi reagoida siihen ja valmistautua tiedon pohjalta erilaisiin toimenpiteisiin.

"Maskipakko enemmän kosmeettinen kysymys"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on arvioinut hallitukselle tällä viikolla, että maskipakolla ei saavutettaisi merkittävää lisähyötyä koronaviruksen torjunnassa, Marin kertoi Ykkösaamussa.

Marinilta kysyttiin, miksi Suomessa ei ole maskipakkoa. Hän vastasi, että THL:ltä on tiedusteltu hallituksen neuvotteluissa tällä viikolla, kuinka paljon maskipakko toisi lisää työkaluja. Terveysviranomaisten arvio oli Marinin mukaan, että maskipakko olisi tässä vaiheessa enemmän kosmeettinen kysymys kuin vaikuttava toimi.

Marin myös totesi, ettei usko, että valvontaviranomaisten resurssit riittäisivät maskipakon valvontaan.

Niin sanottuja maskipakkoja on otettu tai ollaan ottamassa käyttöön eri alueilla joukkoliikenteessä.

–  Sisätiloissa maskin käyttöä suositellaan ja onneksi monet sitä myös edellyttävät, mutta sitten se, kuinka vaikuttava se olisi, millä tavalla sitä valvottaisiin ja ketä siitä sakotettaisiin, niin enpä usko, että meillä sellaiseen riittäisi edes valvontaviranomaisten resurssit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja