Ministeriltä outo kommentti Brasiliassa: Sukupuolten tasa-arvon opetus voi lisätä kotiväkivaltaa

Tänään on vietetty naistenpäivää - naisiin kohdistuva väkivalta edelleen ongelma Suomessa 1:56
Naisiin kohdistuva väkivalta on edelleen ongelma Suomessa.

Sukupuolten välisen tasa-arvon opettaminen yllyttää kotiväkivaltaan, sanoo Brasilian perhe-, nais- ja ihmisoikeusministeri Damares Alves.

–  Poikien on ymmärrettävä, että tytöt ovat samanarvoisia oikeuksien ja mahdollisuuksien näkökulmasta mutta erilaisia, koska he ovat naisia ja heitä pitää rakastaa ja kunnioittaa naisina, Alvares sanoi esitellessään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavaa kampanjaa kansainvälisenä naistenpäivänä.

Ministerin mielestä pojille on opetettava, että tytöt ovat fyysisesti erilaisia.

–  Jos he ajattelevat, että tytöt ja pojat ovat samanarvoisia, kuten ennen jotkin ideologiat saarnasivat, pojat ajattelevat, että tytöt kestävät lyömistä.

Aloittaessaan ministerinä Alves vannoi aloittavansa aikakauden, jona pojat pukeutuvat siniseen ja tytöt pinkkiin. Hänen mukaansa uusi kampanja opettaa poikia jo nuoresta iästä kunnioittamaan naisia tuomalla heille kukkia ja avaamalla heille auton oven.

Kampanjan aikana kauneusalan ammattilaisia koulutetaan etsimään merkkejä kotiväkivallasta. Alves kertoo, että kynsihoitajia neuvotaan etsimään jälkiä käsivarsista tai seuraamaan, täriseekö asiakas. Kampaajia opastetaan etsimään väkivallan merkkejä päänahasta.

Alves on toinen kahdesta naisesta, joka on saanut ministerin pestin presidentti Jair Bolsonaron 22 ministerin hallituksesta.

Toissa vuonna Brasiliassa murhattiin yli 4  500 naista, joista yli tuhannen on arvioitu tulleen surmatuiksi sukupuolensa vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat