Presidentti Macron soimaa Ranskan vallannutta woke-kulttuuria – ”Täydellisen uhriutumisen yhteiskunta”

Ranskan presidentti Emmanuel Macron uskoo, että Yhdysvalloista rantautunut ”woke-kulttuuri” on muuttanut Ranskaa, kertoo Yahoo News.

– Näen, että yhteiskuntamme on muuttumassa yhä rodullistetummaksi, Macron sanoi naistenlehti Ellen haastattelussa tällä viikolla.

Englannin kielen sanalla woke kuvaillaan eräänlaista yhteiskunnallista valveutuneisuutta ja yhteiskunnassa tapahtuvan alistamisen sekä muiden epäkohtien tiedostamista.

Kotimaisten kielten keskuksen mukaan sana on tullut tutuksi erityisesti angloamerikkalaisessa sosiaalisessa mediassa poliisiväkivaltaa vastustavan Black Lives Matter -liikkeen piirissä.

Macron sanoi haastattelussa olevansa eri mieltä jokaisen ideologian kanssa, joka arvottaa ihmisiä heidän ihonvärinsä perusteella.

– Intersektionaalisuuden logiikka pirstoo kaiken. Minä kannatan universalismia. En yhdy taisteluun, joka heikentää jokaisen identiteettiä ja yksilöllisyyttä.

Macron uskoo Ranskan taantuvan, koska vasemmistolainen ideologia asettaa tietyt ihmisryhmät ”kotiarestiin”.

– Vapautimme itsemme jo tällaisesta ajattelusta ja nyt olemme jälleen kerran ryhtyneet lokeroimaan ihmisiä heidän rotunsa perusteella ja siten asettamassa heidät kotiarestiin.

Macron täsmentää, että yhteiskunnan sosiaaliset ongelmat eivät rakennu pelkästään sukupuolesta tai ihonväristä, vaan myös sosiaalisesta eriarvoisuudesta.

Edessä koston yhteiskunta?

Presidentti kommentoi samassa haastattelussa Ranskan sisäministeriin Gerald Darmaniin kohdistettuja raiskaussyytteitä, joita poliisi tutkii paraikaa.

Macron sanoi puolustavansa syyttömyysolettamaa, eikä halua lähteä mukaan "hulluuteen", missä jokaista syytettyä kohdellaan kuin syyllistä.

– Kohtelimme väkivallan uhreja huonosti vuosikausia. Nyt olemme kuitenkin siirtymässä täydellisen uhriutumisen yhteiskuntaan. Jos uhrin ääni peittää kaikki muut, et ole enää oikeuden yhteiskunnassa, vaan koston.

Lue myös:

    Uusimmat