Mainos

Ministeri Rehula haluaa julkijuopottelijat kuriin – ehdottaa lakimuutosta

2:07

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) yrittää saada julkijuopottelun kuriin, kun hallitus uudistaa kevään aikana alkoholilakia.

Rehulan mukaan laissa pyritään ohjaamaan alkoholinkäyttöä valvottuihin tiloihin.

– Terasseilla esimerkiksi on hyvin säännelty alkoholitarjoilua, mutta 30 metrin päässä puiston penkillä voi vapaasti toimia. Tämä on kohta, jota laissa tullaan viilaamaan siten, että mahdollisuus puuttua julkijuopotteluun olisi vahvempi, Rehula sanoo.

Rehulan tahtotila voisi palauttaa kunnille oikeuden puuttua juopotteluun julkisilla paikoilla.

Tulee herättämään tunteita

Yli 20 vuotta vanhan alkoholilain uudistaminen tulee herättämään tunteita pitkin kevättä. Lausuntokierrokselle lain piti alun perin lähteä helmikuun puolivälissä, mutta se ei onnistu.

– Tavoite on, että laki olisi eduskunnassa siihen mennessä, kun koivussa on lehti. Valmista olisi tämän vuoden aikana, Rehula linjaa aikataulua.

Panimot toivovat, että hallitus peruisi samalla alkoholimainonnan kiristykset, jotka tulivat voimaan viime vuonna. Rajoitukset ovat vähentäneet alkoholimainontaa arviolta noin 10 prosenttia.

Ministeri Rehula ymmärtää huolen mutta muistuttaa miljardiluokan alkoholihaitoista.

– Esittelevänä ministerinä tavoittelen tasapainoista pakettia, jossa huomioidaan ravintoloiden ja elinkeinoelämän odotukset, mutta pidetään toisaalta mukana terveyspoliittinen ulottuvuus, Rehula sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.