Mainos

Rehula: Autojen tupakointikiellon lainmukaisuuden arvioi valiokunta

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan vain perustuslakivaliokunta voi arvioida, sotiiko autojen tupakointikielto yhä tupakoitsijan itsemääräämisoikeutta vastaan.  

Eilen julkistetun esityksen mukaan tupakkalakia ollaan täydentämässä kieltämällä tupakointi autossa, jos mukana on alle 15-vuotias lapsi. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on aiemmin torpannut muutoksen itsemääräämisoikeutta rajoittavana. 

Rehulan mukaan esityksen perusperiaate on pysynyt samana, mutta sisältöä on hieman viilattu. Asia viedään uudelleen valiokunnan arvioitavaksi eduskunnan toiveesta. 

– Kysymys kuuluu, että mikä on muuttunut. En vielä tiedä. Kuusi vuotta sitten perustuslakivaliokunta sanoi että ei käy. Tässä ovat nyt ministeri ja ministeriön virkamiehet koettaneet noudattaa eduskunnan toivetta, sanoi hallituksen kärkihankkeiden taustatilaisuudessa keskiviikkona puhunut Rehula. 

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää esityksestä lausuntoja kuun loppuun mennessä. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle 7. huhtikuuta, ja lain olisi tarkoitus tulla voimaan toukokuun loppupuolella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.