Mainos

Ministeri Räty: Odotin palkkakuitteja enemmän

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vastaanotti tänään päivällä mapillisen pienituloisten palkkakuitteja.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton organisoimaan palkkakuittikampanjaan tuli lopulta noin 250 palkkakuittia. Laura Räty vastaanotti palkkakuittimapin hyvillä mielin.

– Olisin kuvitellut, että niitä tulisi enemmän. Uskon kuitenkin, että siellä on kaikki ammattiryhmät aika tarkalleen katettuna, joten se tärkeä informaatio löytyy sieltä. Tiedän, että JHL:n jäsenistö on naisvaltaista ja siellä on hyvin paljon julkisen sektorin työntekijöitä, joten sitä ajattelin katsella läpi, Räty kertoo.

Sosiaali- ja terveysministeri aikoo tutustua mapin sisältöön niin pian kuin mahdollista.

– Sen jälkeen aion pitää sen työhuoneessani työpöydälläni, että se muistuttaa siitä, että joka päivä pitää jatkaa ponnisteluja suomalaisten palkansaajien eteen, Räty lupasi jatkosta.

JHL kehotti pari viikkoa sitten alle 2100 euroa kuukaudessa ansaitsevia suomalaisia lähettämään palkkatietonsa Rädylle. Tempaus sai alkunsa haastattelusta, jossa Rädyn katsottiin vähättelevän pienituloisten määrää.

JHL halusi herättää keskustelua

JHL:n mukaan pikaisella kampanjalla ei ollut varsinaisia odotuksia. 

– Meillä ei ollut mitään odotuksia tähän. Kampanja lähti jäsenistöstä päin liikkeelle, että asia pitää saada esille. Ajattelimme, että tämä on ehkä yksi tapa tuoda konkreettisesti esille, mitä suomalaiset palkansaajat, JHL:n jäsenet, tienaavat, kuvailee JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta palkkakuittikampanjaa.

Elorannan mukaan tärkeintä palkkakuiteissa oli keskustelun herättäminen. Elorannan mukaan JHL ei halunnut varsinaisesti ratsastaa Rädyn kommenteista syntyneellä kohulla.

– Emme haluta ratsastaa kohulla emmekä kohdistaa sitä yhteen tiettyyn yksittäiseen ministeriin, vaan ylipäätään herättää keskustelua siitä, että valtioneuvosto tekee tärkeitä ratkaisuja, jotka vaikuttavat suomalaisiin laajasti. Päätöksenteossa olisi tärkeintä, että väestöryhmät olisivat esillä, ja myös oikeudenmukaisuuden sekä toisesta välittämisen näkökulma olisi keskeisesti mukana. 

Lapsiperheiden toimeentulosta käyty keskustelu on ollut hyödyllistä, miettii Räty.

– Keskustelu on ollut erittäin hyödyllistä. JHL on erittäin tärkeällä asialla. Nyt budjettiriihessä hallitus päätti kohdentaa verotuksen lapsivähennys pieni- ja keskituloisille. Pidän sitä itse erittäin tärkeänä. 

– Kun lapsilisiä leikattiin, niin tämä kompensaatio, joka verotukseen tehdään, kohdistuu sekä pieni- että keskituloisiin. Me hyvätuloiset emme sitä kompensaatiota tarvitse, mutta pieni- ja keskituloiset kylläkin. JHL on tässä oikealla ja hyvällä asialla, Räty toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.