Ministeri: Norjalaismuusikon pidätys oli "ennaltaehkäisevä toimi"

Ranskassa pidätetyn norjalaismuusikon vaimo on päästetty vapaaksi. Hänet vapautettiin myöhään eilen illalla Brive-la-Gaillardessa, jossa pari on ollut kuulusteltavana.

Kirkonpoltoista ja murhasta 1990-luvulla tuomittu Kristian Vikernes ja hänen ranskalainen vaimonsa pidätettiin kotoaan toissapäivänä. Vikernes käyttää taiteilijanimeä Varg. Heitä epäiltiin terroriteon suunnittelusta.

Ranskalaismedioiden mukaan Vikernes pysyy toistaiseksi pidätettynä.

Vikernesin tiistainen pidätys oli ennaltaehkäisevä toimenpide, kertoi sisäministeri Manuel Valls. Syyttäjänviraston mukaan todellista uhkaa ei ole, mutta Vikernesiä pidetään vaarallisena.

Hänen vaimonsa osti hiljattain neljä kivääriä. Asianajajan mukaan ostos ei ollut riittävä syy aloittaa poliisin toimenpiteitä pariskuntaa vastaan.

- Aseet on ostettu laillisesti, parin asianajaja Julien Fressynet kommentoi.

Ranskan tiedotusvälineiden mukaan Vikernesiä voidaan pitää pidätettynä enintään neljä päivää.

Vikernes tuomittiin Norjassa 1990-luvun alussa 21 vuodeksi vankilaan bänditoverinsa puukotuksesta ja kolmen kirkon polttamisesta. Vikernesillä on yhden miehen black metal -yhtye Burzum.

Suoritettuaan vankeustuomionsa vuonna 2009 Vikernes muutti Ranskaan vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Vikernesiä pidetään uusnatsina, omien sanojensa mukaan hän on pakana ja on ilmaissut tukensa joukkomurhaaja Anders Behring Breivikille.

(MTV3 - STT - NTB - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat