Ministeri Hanna Kosonen lupaa MTV:n Uutisextrassa lisäpaikkoja opiskelijoille: Hallitus aikoo panostaa korkeakouluihin ja harrastustoimintaan lisätalousarviossa

Hallitus aikoo panostaa korkeakouluihin ja lasten harrastuksiin ensi viikon lisätalousarviossa. Näin totesi tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen MTV:n Uutisextrassa. Koronatilanteen takia olisi tärkeää saada merkittävä määrä lisäpaikkoja korkeakouluihin jo tänä syksynä. 

Hallitus neuvottelee mittavista elvytystoimista ensi viikolla lisätalousarvion yhteydessä. Lisärahaa on luvassa muun muassa korkeakouluille. 

– Koronan takia olen esittämässä ensi viikon lisätalousarvioesitykseen lisäpaikkoja korkeakouluihin, jotta jo ensi syksynä olisi tarjolla lisäpaikkoja ja seuraavana syksynä ehkä myös vielä lisää, sanoo Hanna Kosonen.

Kuinka paljon rahaa on tulossa lisää? 

– Hallitus neuvottelee aloituspaikoista, mutta toivon että päästään hyvään tulokseen, jossa se määrä olisi todella merkittävä.  

Suomen taloudellinen tilanne on erittäin haastava tällä hetkellä, mutta elvytykseen on löydettävä rahaa korostaa Kosonen. 

– Meillä on selvää koronan ajanjakson jälkeen, että meidän on elvytettävä Suomen taloutta ja siihen kuuluu, että nuoria pitää kouluttaa. Nyt on hyvä hetki opiskella, koska töitä ei ole. Sitten kun kasvu lähtee käyntiin, meillä on osaajia tarjolla työelämään.  

Islannin malli

Kosonen haluaa myös, että hallitus pistää lisäresursseja lasten harrastustoimintaan Islannin mallin mukaan. Tämä tarkoittaa, että harrastukset järjestetään iltapäivällä koulun yhteydessä.

– Tavoitteena on, että saataisiin läpi harrastustoimintaan liittyen rahoituspotti, jolla lasten ja nuorten liikunta ja kulttuuriharrastuksia koulupäivän yhteydessä voitaisiin viritellä käyntiin, Kosonen sanoo. 

Hallitus neuvottelee neljännestä lisätalousarviosta ensi viikon alussa. 

Lue myös:

    Uusimmat