SM-liigaseurat suunnittelevat porsaanreikää katsomorajoitusten kiertämiseksi: "Ei pitäisi olla estettä"

Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta – loppukuun aikana 15 ottelua ilman yleisöä 3:08
Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta – loppukuun aikana 15 ottelua ilman yleisöä.

SM-liigaseurat selvittävät mahdollisuuksia saada ravintolat ja aitiot hyötykäyttöön, vaikka varsinaiseen katsomoon ei saa ottaa yleisöä. 

SM-liigan  painajainen toteutui, kun koronaviruspandemian takia langetetut rajoitustoimet sulkivat yleisön pääsyn otteluihin. Sarjan johto päätti kuitenkin pelata joulukuussa 15 ottelua tyhjille katsomoille. 

Kun seurojen tulot tippuvat entisestään, on otettava jokainen mahdollinen irtoeuro irti – ja samalla yritetään pitää ainakin osa yleisöstä livekiekon huumassa mukana. 

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemiväläytteli lauantaina mahdollisuutta aitioiden ja ravintoloiden hyötykäyttöön. 

Kallioniemi tarkensi MTV Urheilulle, että seurat katsastavat mahdollisuudet viikon aikana. 

– Kulkemiset ja tilat pitää selvittää. Turvallisuuden ehdoilla kuitenkin mennään. 

Kallioniemi muistutti, että ravintolat ovat olleet syksyn ja talven aikana auki, joten sikäli ravintoloiden käyttämiselle ei pitäisi olla estettä. 

– Viranomaisttem pitää antaa näkemyksensä. Jos ensimmäiset puhelut on käyty viikonloppuna, niin voisin kuvitella, ettei ratkaisua ihan alkuviikosta tule.

Vaasassa hyvät ravintolamahdollisuudet

Useimmissa SM-liigahalleissa on ravintoloita, joista pystyy seuraamaan kaukalon tapahtumia. Vaasan uusitussa areenassa on komea ravintolamaailma, joka on ollut normaalisti auki. 

Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kertoi MTV Urheilulle, että seura selvittää viikon aikana viranomaisten kanssa mahdollisuuden ravintolan hyödyntämiseen. 

– Paikkoja on useita satoja, riippuu vähän siitä miten asiaa tulkitsee. 

– Ravintolaan on oma sisäänkäyntinsä, ja pääsy katsomoon on estettävissä sulkemalla yksi ovi. Siinä mielessä ravintola on täysin oma yksikkönsä. 

Vaasan Sport pelaa kotona 28. päivä Porin Ässiä vastaan. 

"Normaalipelejä" tammikuun alkuun

Ravintoloiden ja aitioiden hyötykäyttö on vain väliaikaisratkaisu, jonka varaan ei voi laskea loppukauden SM-liigabisnestä.

Alueellisia päätöksiä on odotettavissa tällä viikolla, mikä näyttää SM-liigankin suunnan. Mikä on nykyoletuksella SM-liigan suunnitelma tammikuun varalle?

– Lähtökohtana on, että alamme laitttaa pelejä tammikuun alkupuolella. Paitsi niille paikkakunnille, joissa rajoitukset jatkuvat 10. päivään asti, Kallioniemi sanoi. 

– Viesti on ollut koko ajan, että voimakkaita rajoituksia tehdään kun on tarve, mutta elinkeinotoimintaa ei haluta vahingoittaa. 

Useimpien SM-liigaseurojen kassavarat alkavat olla vähissä jo nyt. Onko mahdollista pelata enää enempää otteluita tyhjille katsomoille?

– Ei se tyhjille katsoimoille pelaaminen paras vaihtoehto olisi, mutta mitään ei voi sulkea pois. Lähtökohtana on, että vuodenvaihteen jälkeen palattaisiin edes siihen syksyn normaalitilanteeseen, ja kevään mittaan tilanne sitten menisi parempaan suuntaan. 

Lue myös:

    Uusimmat