Annika Saarikko lupaa tukea kulttuurille ja urheilulle, mutta tietää, mikä on paras lääke ahdinkoon –"Sillä on todella paljon väliä siihen, uskaltavatko ihmiset liikkua"

15:22
Katso videolta Annika Saarikon haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Keskustan tuore puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vakuuttaa, että hallitus tukee yhä urheilua ja kulttuurielämää vaikeassa tilanteessa.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa hän sanoo  myös, että hallituksen ja THL:n välit ovat hyvät ja luottamukselliset.

– Arvostukseni THL:ää kohtaan on suuri. Se epidemiologinen osaaminen, johon perustuu kaikki Suomen toiminta rajoitusten osalta, ilman sitä me emme pärjäisi. En itse tiedä, mitä kaikkea keväällä on tapahtunut, sillä olin silloin vielä perhevapaalla. Totta kai varmasti kasvomaskikeskustelun viestinnässä olisi ollut parantamisen varaa.

Saarikko lupaa, että valtio tukee edelleen kulttuuria ja urheilua näiden koronan aiheuttamissa vaikeuksissa.

– Kaikkemme teemme, että voimme tukea. Samalla täytyy reilusti sanoa, että valtion tuki on aina laastari. Paras lääke kulttuurille ja urheilulle on yleisöt. Olen ilahtunut kuullessani, että esimerkiksi [jääkiekon] SM-liiga on järjestänyt kaikesta päätellen hyvin vastuullisen osallistumisen mahdollisuudet. Tiedän, että näin ovat tehneet myös muut lajiliitot.

Saarikko kiittelee urheiluseuroja ja kulttuuritapahtumia siitä, että ne ovat noudattaneet koronatoimia hyvin. Hän painottaa, että tärkeintä on saada ihmiset luottamaan, että urheilu- ja kulttuuritapahtumiin on turvallista osallistua.

– Sillä, miten tapahtumajärjestäjät näistä asioista huolehtivat, on todella paljon väliä siihen, uskaltavatko ihmiset liikkua.

Hän ei suoraan ota kantaa siihen, kannattaako tässä tilanteessa lähteä esimerkiksi jääkiekko-otteluun.

– Se riippuu alueesta. Vastaukseni ei valitettavasti voi olla yksiselitteinen, koska eri puolilla Suomea on erilainen tilanne.

Saarikko pitää kaikista toiminta huolimatta mahdollisena, että ammattilaisurheilun tai kulttuurin alalla tulee vielä konkursseja koronatilanteen takia.

– Yritämme kaikin tavoin auttaa, että näin ei kävisi.  Tunnistan ja huomaan ahdistuksen ja epävarmuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja