Mainos

Minikannettavista ja älypuhelimista tulossa CES-messujen tähtiä

Hienommat ja älykkäämmät kännykkät, Tablet-koneet sekä minikannettavat ovat ensi viikolla alkavien tekniikkamessujen tähtiä. Consumer Electronics Show (CES) -messut järjestetään Yhdysvalloissa, Las Vegasissa. Teknologiayhtiöt ovat tuomassa näytille uusimpia vempaimiaan kosiakseen internet-väkeä.

Talouden taantumasta johtuen CES-messut ovat normaalia pienemmät, mutta samaan aikaan 110 000 ihmistä on kuitenkin ilmoittanut osallistuvansa ja ensikertalaisten näytteilleasettajien määrä nousee 330 kappaleeseen.

Googlen "Nexus One" on kova sana

Googlen Anroid-pohjainen "Nexus One" -älypuhelin tulee luultavasti sytyttämään runsaasti intoa messuilla, vaikka puhelin esitelläänkin internet-jätin päämajassa Kaliforniassa jo kaksi päivää ennen torstaina alkavia messuja.

CES-messuille osallistujat odottavat innolla pystyykö Googlen uutukainen vastaamaan odotuksiin.

- Kaikkien katseet kääntyvät Nexus One -puhelimeen, kertoo Enderle Groupin asiantuntija Rob Enderle.

Tablet-koneita ja sähköisiä kirjoja tulee voimalla

- Toinen juttu on tietenkin Tablet-tietokoneet. Androidiin pohjautuvien tabletien aalto iskeytyy CES-messuille ja näyttää siltä, että Apple tulee mukaan kuun lopusta, Enderle jatkaa.

Intiassa sijaitsevan Notion Inc. -yhtiön Tablet PC on herättänyt eniten kiinnostusta ominaisuuksiensa puolesta. Siinä on ns. paperinomainen graafinen järjestelmä, joka mahdollistaa näytön helpon lukemisen myös ulkotiloissa.

Odottamalla muutaman viikon oman Tablet-koneensa julkaisua Apple pystyy arvioimaan kilpailijoiden sijoittumisen markkinoilla ja tekemään oman strategiansa sen mukaan.

Sähköisiä kirjojakin ilmestyy messuille runsaasti. Teollisuuden tarkkailua suorittavan Forrester Researchin arvion mukaan pelkästään Yhdysvalloissa tullaan tänä vuonna myymään kuusi miljoonaa e-kirjojen lukulaitetta. Määrän odotetaan siis kaksinkertaistuvan viime vuodesta.

Kevyitä netbook-koneita eli minikannettavia on tulossa myös messuille kovalla paineella, kun tietokonevalmistajat esittelevät uutuuksia segmenttiin, joka on kukoistanut taantumankin aikana.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.