Mainos

Mimmi sai kolme mammanpoikaa – Ähtärin viimeinenkin karhunpentu pyörähti lopulta pesästä

Ähtärin eläintarhan karhupariskunnalle, Mimmille ja Mörrille, syntyi tammikuussa kolme pentua, joista yksi näyttäytyi vasta myöhemmin. 

Eläinpuiston tiedottaja Elina Viitanen kertoo, että jälkeläiset ovat kasvaneet vauhdilla ja voivat hyvin. Vaikka pennut ovatkin vilkkaita, ovat ne pysytelleet vielä tiukasti kiinni emokarhussa.

– Ehdimme jo todistaa, kun yksi pennuista kiipesi emon selkään. Aika vilkkaita tapauksia ne ovat. Selkeästi ne ottavat myös toisistaan turvaa, jos emä on kaukana.


Viitasen mukaan emokarhu Mimmi on keskittynyt poikastensa hoitoon niin, että karhujen isä on jäänyt perheen arjessa sivurooliin.

– Mimmi imettää ja hoitaa todella hyvin. Tuntuu, että Mörri-isä jää vähän vähälle ruoalle, kun Mimmi pitää huolen ensin itsestään ja pennuistaan.

Aikaisemmin Ähtäristä kerrottiin, että karhunpentuja on kaksi. Kolmas pentu syntyi samaan aikaan veljestensä kanssa 11. tammikuuta, mutta sitä ei kuitenkaan ensin havaittu, sillä karhujen talvipesään ei näe ulkopuolelta.

– Aluksi pesästä pyörähti kaksi pentua. Kuuntelimme, että olisikohan siellä kolmaskin, mutta emme voineet varmistaa sitä mitenkään. 

Viitanen kertoo, että edes eläintenhoitaja ei voinut turvallisuussyistä astua karhun pesäkoloon tarkastamaan pentujen lukumäärää.

– Karhujen kanssa ollaan aina hyvin varovaisia, sillä pentujaan suojeleva karhu on todella riskialtis. Meni aika pitkään, ennen kuin hoitajat tekivät näköhavainnon myös kolmannesta pennusta.

Karhunpojat eivät ole vielä saaneet nimiä, mutta Viitanen kertoo, että kolmelle poikapennulle on jo ehditty pohtia yhteisnimitystä.

– Naurettiin, että onko ne nyt mammanpoikia vai karhukopla. Aika näyttää, että minkä luontoisia ne sitten lopulta ovat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.