Mainos

Ensimmäiset kuvat Ähtärin karhunpennusta julki – "Karvapallero piti kovaa ääntä"

0:36

Ähtärin karhujen talvipesässä piileskelee ainakin kaksi tervettä karhupienokaista, joista toisesta on saatu jo videokuvaakin.

Talviunilta heränneet Ähtärin karhut päästettiin tänään ensi kertaa ulos, mutta tuoreimmat tulokkaat, kaksi karhunpentua, eivät vielä uskaltautuneet ulkoilmaan. MTV Uutiset sai Ähtäriltä videokuvaa toisesta talvipesässä piileskelevästä pennusta.

Videon kuvannut Ähtärin eläinpuiston myynti- ja markkinointipäällikkö Elina Viitanen kuvailee uuden tulokkaan näkemistä sykähdyttäväksi.

– Kokoonsa nähden pieni karvapalleroinen piti kyllä todella kovaa ääntä, kun Mimmi-emo tuli syömään pesästä pientä herkkupalaa, Viitanen kertoo.

Viitanen kuvailee pennun ääntä sekoitukseksi murinaa, maukumista ja haukkumista.

– Pentu selvästi vaati ja komensi emoa takaisin lämmittämään ja antamaan maitoa, mutta se oli aivan rauhallinen, ei hätääntynyt. Mimmi-emo kävi muutamaan kertaan aina nuuhkaisemassa pentua ja selvästi kommunikoi ja rauhoitti pentua.

Viitasen mukaan pesästä kuului ainakin myös toisen pennun ääni, ehkä mahdollisesti kolmannenkin. Pennun kuvaaminen piti hänen mukaansa tehdä varoen, sillä karhut tunnetusti puolustavat ärhäkästi poikasiaan. 

– Pentu vaikutti hyvinvoivalta ja se itse kiipesi takaisin kotipesään oljille nukkumaan.

1:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.