Mainos

Miltä näyttää toukokuun sääennuste?

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen mukaan toukokuu olisi lämpötiloiltaan melko tavanomainen. Kuun alkupuolesta ennustetaan keskimääräistä sateisempaa.

– Tällä viikolla sää on hieman keskimääräistä lämpimämpää, mutta jatkossa toukokuun lämpötilat näyttävät melko tavanomaisilta. Pohjoisessa voi olla hieman keskimääräistä lämpimämpää, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen ECMWF:n ennustetta.

Tällä ja ensi viikolla sää näyttää keskimääräistä sateisemmalta.

– Matalapaineet ovat näillä näkymin vallitsevia parin viikon ajan. Toukokuun loppupuolen sademäärät näyttävät ennusteessa jo keskimääräisiltä. Toukokuun lopussa on pieniä viitteitä siitä, että voisi olla jo korkeapainetta ja tavanomaista aurinkoisempaa. Lämpötiloissa ei ennusteessa kuitenkaan edelleenkään ole poikkeamaa tavanomaiseen, sanoo Miina Manninen.

Toukokuun loppupuolella päivän korkeimmat lämpötilat ovat etelässä keskimäärin 15 asteen yläpuolella, pohjoisessa 10 asteen yläpuolella.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Lähipäivät ovat laajalti erittäin sateisia, katso ennuste.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja