Vielä ehdit vihata! Tänään on kansainvälinen vihaan korianteria -päivä, ja sadattuhannet ihmiset julistavat: "Korianteri on p***aa"

korianteriviha korianteri
Korianteri ja liekit – monen korianterinvihaajan mielestä täydellinen pari. Shutterstock

Vihaatko korianteria? Onneksi olkoon, tänään on sinun päiväsi.

Maanantaina 24. helmikuuta vietetään kansainvälistä vihaan korianteria -päivää – ainakin jos Facebookin suurimpaan korianterinvihaajaryhmään on uskominen.

Facebookin I Hate Coriander -ryhmässä on vihattu vakaumuksellisesti korianteria jo vuodesta 2013. Ryhmässä on yli 269 000 jäsentä ympäri maailman. Korianterinvihaajat saavat ryhmän kautta vertaistukea ja voivat tilata itselleen muu muassa monenlaisia "korianteri on p***aa" -tuotteita.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Muutama vuosi sitten ryhmän ylläpitäjät päättivät julistaa helmikuun 24. päivän viralliseksi ja kansainväliseksi vihaan korianteria -päiväksi. Osa ryhmäläisistä tosin muistuttaa, että joka päivä on hyvä päivä vihata korianteria täydestä sydämestä.

Vihaatko korianteria? Et välttämättä ole epävakaa ihminen


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Korianterin vihaajia ei pidä ajatella kylminä ja tunteettomina ihmisinä. Viha ei välttämättä nimittäin johdu ihmisen oman tunne-elämän epävakaudesta, vaan voi olla tutkitusti geeniperäistä. Jo muutama vuosi sitten selvisi, että useimmilla korianterinvihaajilla on elimistössään tietty korianterigeeni, joka saa vihreän yrtin maistumaan kuvottavalta saippualta.

Vuonna 2014 toteutetussa yli 30 000 ihmisen tutkimuksessa todettiin korianterinvihaajilla olevan todennäköisemmin OR6A2 -hajureseptorigeeni, joka on erityisen herkkä korianterin makua aiheuttavalle aldehydille.

Anna siis korianterinvihaajalle anteeksi. 

Älä vihaa, rakasta

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Korianterivihasta on tutkijoiden mukaan myös mahdollista päästä eroon. Se tosin vaatii säännöllistä itsensä altistamista korianterille, ehkä myös terapiaa.

Ajattele siis myönteisiä ajatuksia korianterista, syö säännöllisesti korianteria, niin voit vielä oppia rakastamaan korianteria.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja