Mainos

Milosevicin kuolema varmistui luonnolliseksi

YK:n sotarikostuomioistuimen raportti kertoo, että mikään ei tue väitteitä, joiden mukaan Milosevic olisi murhattu tai myrkytetty.

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin kuolema johtui luonnollisista syistä. Asiasta kertoo YK:n sotarikostuomioistuimen tänään julkaistu sisäinen raportti.

Syyttäjien raportissa todettiin jo huhtikuussa, että Milosevicin kuolinsyy oli luonnollinen.

- Mikään ei tue joidenkin tahojen julkisuudessa esittämiä väitteitä, joiden mukaan Milosevic olisi murhattu tai myrkytetty. Hänelle annetussa hoidossa ei niinikään ole havaittu puutteita, YK:n raportissa kerrotaan.

Raportissa tosin huomautettiin, että koska Milosevicille oli myönnetty oikeus puolustaa itse itseään, johtivat turvatoimien aukot siihen, että hän pystyi hankkimaan itse itselleen reseptilääkkeitä. Milosevicilla oli käytössään toimisto, jossa hän saattoi yksityisesti tavata todistajia ja lakimiehiään. Ainakin yksi venäläistodistaja on myöntänyt salakuljettaneensa lääkkeitä Milosevicille toimistoon.

Joidenkin epäilyjen mukaan Milosevic edesauttoi kuolemaansa ottamalla itse hankkimiaan lääkkeitä nostaakseen jo ennestään korkealla olevaa verenpainettaan. Hän toivoi näin pääsevänsä hoitoon Venäjälle, missä hänen vaimonsa ja poikansa elivät.

Milosevicin perheen mukaan oikeus murhasi ex-presidentin, koska se ei myöntänyt hänelle lupaa päästä hoitoon Venäjälle.

Milosevic kuoli sydänkohtaukseen 11. maaliskuuta, eikä häntä vastaan nostettuja sotarikossyytteitä saatu koskaan käsiteltyä loppuun Haagin sotarikostuomioistuimessa. Milosevicia syytettiin muun muassa kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.