Milloin alusvaatteet täytyy heittää pois? Asiantuntija vastaa

Joiltakin saattaa löytyä kaapista hyvinkin vanhoja alusvaatteita ja sukkia. Millainen käyttöikä näillä jokapäiväisillä tuotteilla todellisuudessa on? Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku kertoi ajatuksiaan aiheeseen liittyen.

Lähes kaikkien kaapista löytyy vaatteita useiden vuosienkin takaa. Vaatteiden käyttöikää voi muun muassa pidentää pesemällä ne hoito-ohjeiden mukaan. Onko kuitenkin olemassa jonkinlainen nyrkkisääntö vaatteiden pois heittämisestä?

– Sukat kannattaa heittää pois vasta sitten, kun ne rispaantuvat. Sukkahousut menevät usein harmillisen nopeasti rikki, mutta niitä voi käyttää vielä esimerkiksi housujen alla, Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku neuvoo.

Luota omaan harkintaasi

Vaatteiden pois heittämisessä ei siis ole mitään tarkkaan aikataulua, vaan kannattaa luottaa omaan harkintaan.

Marttaliiton kehittämispäällikön mukaan alusvaatteet ja sukat kannattaa heittää pois, kun ne rispaantuvat. Rintaliivit taas kannattaa heittää suosiolla menemään, jos ne eivät tue riittävästi tai ovat muutoin löystyneet.

– En heittäisi esimerkiksi valkoisia rintsikoita menemään, vaikka niiden väri olisi muuttunut harmahtavaksi. Jos ne eivät enää tue, niin vasta sitten ne kannattaa heittää pois, Jerkku muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat