Millainen on maailmankuulun muotisuunnittelijan tavallinen työpäivä?

Kuuluisan tanskalaisen Bruuns Bazaar -muotitalon toinen perustaja, muotisuunnittelija Bjørn Bruun on luonut jo vuosikymmeniä kestäneet menestystarinan muodin parissa. Millainen on maailmankuulun muotisuunnittelijan tavallinen työpäivä? AVA otti selvää.

Muotisuunnittelija Bjørn Bruun kertoi AVAn haastattelussa avoimesti arjestaan. Pitkiä päiviä toimistolla suunnittelutyön parissa viettävä Bruun pyrkii työskentelemään virka-ajan puitteissa, mutta intohimo omaan työhön saa miehen jatkamaan usein töitä vielä kotonakin. Kuinka muodin ammattilainen pitää yllä innostusta työtään kohtaan vuodesta toiseen?

Onnistunut päivä alkaa kukonlaulun aikaan

Muotisuunnittelija kertoo, että hänen onnistunut arkipäivänsä alkaa jo hyvissä ajoin, vaikka mikään ei estäisi häntä aloittamasta päiväänsä useiden taiteilijoiden tapaan perinteistä virka-aikaa myöhemmin. Rauhassa hoidettujen aamurutiinien päätteeksi mies suuntaa toimistolleen työn pariin samoihin aikoihin kuin suuri osa työssäkäyvistä ihmisistä.

– Vuosien saatossa minusta on tullut päivä päivältä enemmän aamuvirkku ja siksi haluan olla toimistollakin aikaisin aamulla, Bruun toteaa.

Nuorempana Bruun ei olisi osannut edes kuvitella, että hän pystyisi suunnittelemaan vaatteita ja asusteita heti aamusta. Muutos aamu-unisesta aamuvirkuksi olisi miehen mukaan kuulostanut hänen korviinsa vuosia sitten täysin utopistiselta ajatukselta.

– Nykyään olen miltei aina töissä ennen kahdeksaa. Sitä ei olisi kymmenen vuotta sitten koskaan tapahtunut! Bruun myöntää hymyillen.

Luova työ ja bisnes ovat tasapainossa

Veljensä Teis Bruunin kanssa vuonna 1984 legendaarisen Bruunz Bazaar -muotitalon perustaneen suunnittelijakonkarin työpäivä on sekoitus äärimmäisen luovaa suunnittelutyötä ja kylmää bisnestä.

– Minun tavalliseen työpäivääni kuuluu paljon sekä hallinnollisia tehtäviä että tuotteiden suunnittelua aivan alkutekijöistä lopulliseen tuotteeseen saakka, Bruun kertoo.

Kaksi vastakohtaista roolia työpaikalla takaa sen, että työ säilyy mielekkäänä vuodesta toiseen.

– Minä olen kyllä bisnesmies, mutta työni on myös äärimmäisen luovaa ja nautin siitä. Mitä ikinä teenkään, se on aina myös yksityisasioiden ja bisneksen yhdistämistä, suunnittelija kertoo.

Työpäivät venyvät välillä hyvinkin pitkiksi

Suunnittelutyö on Bruunille elämäntapa. Tämä heijastuu siihen, että mies viettää toimistolla välillä hyvinkin pitkiä päiviä. Intohimo omaa työtä kohtaan takaa kuitenkin sen, etteivät pitkiksi venyvät työpäivät tunnu raskailta.

– Rakastan työtäni, viihdyn hyvin toimistollani ja vietänkin siellä suuren osan päivästä, Bruun toteaa.

– Jos olen töissä kahdeksalta, niin lähden kotiin aikaisintaan viideltä tai kuudelta, hän jatkaa.

Suunnittelija myöntää, että aina kotiin saapuminenkaan ei merkitse sitä, että vaihdetaan vapaalle. Arkisten puuhien sijaan Bruun nimittäin syventyy usein vielä töihinsä iltaisin – vaikka takana on tavallisesti jo vähintään yhdeksän tunnin mittainen työpäivä.

– Kotona saatan vielä työpäivän jälkeen jatkaa työntekoa. Nautin niin paljon työstäni, että teen aika pitkää päivää, mies toteaa.

Vapaa-aika ja työ sekoittuvat

Bruun kokee olevansa siinä suhteessa onnellisessa asemassa, että niin työn parissa kuin yksityiselämässä hän on haalinut ympärilleen ihmisiä, jotka täydentävät vahvuuksillaan hänen heikkouksiaan. Tämä näkyy käytännössä siinä, että miehen täytyy vain harvoin tarttua tehtäviin, joita hän ei koe olevansa luotu tekemään.

– Minulla on veljeni ja kumppanini, jotka ovat todella lahjakkaita juuri niillä osa-alueilla, jotka eivät ole minun vahvuuksiani, suunnittelija kertoo.

Tulevaisuudessa suunnittelija toivoo yksinkertaisesti sitä, että hän saa jatkaa rakastamansa työn tekemistä.

– Toivon, että tulevaisuudessakin voin suunnitella tuotteita, joita arvostetaan ja joita ihmiset haluavat ostaa, Bruun kiteyttää.

Lue lisää:

Lue myös AVAn Tyylitunnustus-juttusarjaa:

Lisää muotiasiaa Muodin huipulle -sarjassa:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Heli Kuitunen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja