Miljoonia tienaamaan lähteneet jalkapalloilijat katumapäällä: "Vihaavat joka minuuttia"

Euroopan suursarjoista lähti monta kymmentä pelaajaa miljoonatienestien perässä Saudi-Arabian jalkapalloliigaan. Nyt brittimedian mukaan monet katuvat valintaansa.

Asiasta kertoo The Sun ja sen toimittaja Charlie Wyett. Nimiä ei mainita, mutta Wyettin saamien tietojen mukaan useat pelaajat ja managerit, jotka lähtivät Saudi-Arabiaan, haluaisivat palata takaisin Eurooppaan.

– Sun Sportin tietojen mukaan useat tähdet, jotka lähtivät Saudi-Arabiaan katuvat päätöstään suuresti. Jotkut vihaavat joka minuuttia, jonka joutuvat viettämään maassa, Wyett kirjoittaa.

Monet kirjoittivat kahden vuoden sopimuksia, eikä paluu ole todennäköisesti kovin helppoa. Liigan pelin taso on varmasti noussut huippupelaajien tultua sarjaan, mutta katsomoihin se ei ole heijastunut.

Saudi-Arabian liigassa pelaa 18 joukkuetta, joista kahden joukkueen katsojakeskiarvo on säälittävästi alle 2000 katsojaa ja 11 joukkueen katsojakeskiarvo on alle 5000 silmäparia.

Huippujoukkueet joutuvat välillä pelaamaan lähes tyhjillä stadioneilla. Esimerkiksi Steven Gerrardin valmentama Al-Ettifaq, jossa pelaa myös Jordan Henderson, pelasi Abhaa vastaan muutama viikko sitten vain 976 katsojan edessä. Kotiotteluissa katsojia on kuitenkin ollut enemmän, viimeisessä kotipelissä 4867 ja viime viikolla 9827.

Toki joillain joukkueilla katsojaluvut voittavat ainakin kotimaisen Veikkausliigan. Al-Ittihadin peleissä katsojakeskiarvo on noin 29 000 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat