Siirtoikkuna umpeutui – näin paljon Saudi-Arabia törsäsi rahaa uusiin pelaajiin

Saudi-Arabian siirtoikkuna on viimein ummessa, ja siirtoihin käytetty summa on selvillä.

Saudi-Arabia rellesti kesän siirtomarkkinoilla isolla kädellä. Liigaan siirtyi useita huippupelaajia Euroopan isoista sarjoista. Kaiken kaikkiaan Saudi-Arabia osti pelaajia liigaansa noin 900 miljoonalla eurolla Deloitte & Touchen mukaan.

Summa ei kerro koko totuutta. Saudi-Arabian liiga onkin syytänyt miljoonia erityisesti pelaajien palkkoihin eikä siirtomaksuihin, ja saanut tällä tavalla maailman huippupelaajia houkuteltua sarjaansa. Viime vuonna liigaan siirtynyt Cristiano Ronaldo on edelleen Saudi-Arabian SPL-liigan palkkakuningas noin 200 miljoonan euron vuosipalkalla. 

Palkoista liikkuu paljon eri arvioita, mutta eri lähteet kertovat, että Karim Benzema saa niin ikään noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. Vastikään liigaan siirtynyt Neymar tienaa 100 miljoonaa kaudesta ja myös N'Golo Kanten on kerrottu kartuttavan palkkapussiaan noin 100 miljoonalla.

Tämä on ensimmäinen kerta vuoden 2016 jälkeen, kun Euroopan ulkopuolinen sarja pääsee kärkiviisikkoon siirtokorvauksissa mitattuna. Saudi-Arabia kuitenkin hävisi tälläkin kertaa siirtokorvauksissa mitattuna Englannin Valioliigalle, jossa siirtoihin käytettiin yhteensä 1,3 miljoonaa euroa.

Saudi-Arabian liiga ammentaa rahaa maan PIF-rahastosta jossa on varallisuutta noin 700 miljardia.

Rahakkaimmat siirrot Saudi-Arabiaan kesän siirtoikkunassa

  1. Neymar 90 miljoonaa
  2. Otavio 60 miljoonaa
  3. Malcom 60 miljoonaa
  4. Ruben Neves 55 miljoonaa
  5. Aleksandar Mitrovic 52,6 miljoonaa
  6. Fabinho 46,7 miljoonaa
  7. Sergej Milikovic-Savic 40 miljoonaa
  8. Gabri Veiga 40 miljoonaa
  9. Riyad Mahrez 35 miljoonaa
  10. Roger Ibañez 30 miljoonaa

Lue myös:

    Uusimmat