Miljoonat kannattavat tahtomattaan Berlusconia Facebookissa

Italian pääministeri Silvio Berlusconin pahoinpitelystä syntynyt poliittinen sota on levinnyt myös Facebookiin, jossa ihmisistä on tehty vastoin näiden tahtoa Berlusconin kannattajia.

Pari miljoonaa ihmistä on tullut huijatuksi, kun Facebookissa muutama jäsenmäärältään suuri ryhmä on vaihtanut nimeään Berlusconia kannattaviksi.

Esimerkiksi ryhmä, joka vastusti Facebookin muuttamista maksulliseksi vuonna 2010, sai yhtäkkiä nimekseen "SOLIDARIETA' A SILVIO BERLUSCONI", kertoo Italiassa asuva suomalainen Elisa Mäkinen.

"Sosteniamo Made in Italy" eli tukekaamme italialaisuutta sai jäseniensä yllätykseksi nimen "Sosteniamo SILVIO BERLUSCONI contro i FAN di massimo TARTAGLIA" eli tukekaamme Berlusconia Tartaglian faneja vastaan.

Italian uutislähetykset, varsinkin Berlusconin omistamat kanavat, kertovat kuinka miljoonat ihmiset tukevat Berlusconia Facebookissa. Usean "kannattajaryhmän" jäsenmäärä on kuitenkin ollut hiljalleen laskussa.

Ryhmien keskustelupalstoille on myös ilmestynyt useita tuohtuneita viestejä jäseniltä, jotka ilmoittavat, etteivät ole kyseisiin ryhmiin liittyneet.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat