Miljoona autonostoa tutkittu – tässä ovat top 5 värit

Suosituin väri ei liene yllätys kenellekään liikennevirtaa seuraavalle. Suurin nousija löytyy viidenneltä sijalta – värin suosio on kasvanut 63 prosenttia!

Viimeisen vuoden aikana myytyjen yli miljoonan auton suosituin värivaihtoehto oli valkoinen. Sitä seurasivat musta, hopea, harmaa ja sininen, paljastaa Ford Car Buying Trends 2015 -tutkimus.

Koko Euroopassa suosituimmat värivaihtoehdot olivat valkoinen (23 prosenttia), musta (19 prosenttia) ja hopea (16 prosenttia), joka nousi kolmanneksi suosituimmaksi vaihtoehdoksi harmaan ohi.

Yllättäviä eroavaisuuksia?

Viidennelle sijalle tullut sininen oli nopein nousija. Värin suosio kasvoi 63 prosenttia, ja sen valitsi joka kahdeksas asiakas.

Lähes kaikissa maissa joku kolmesta suosituimmasta väristä – valkoinen, musta tai hopea – oli ykkösenä. Vain Tšekissä ja Isossa-Britanniassa sininen kiilasi johtopaikalle.

Portugalissa (31 prosenttia), Norjassa (28 prosenttia) ja Alankomaissa (26 prosenttia) mustat ajoneuvot olivat suosituimpia.

Irlannissa (28 prosenttia), Portugalissa (25 prosenttia), Unkarissa ja Puolassa (21 prosenttia) valittiin todennäköisimmin hopea.

Unkarilaiset valitsivat muita todennäköisemmin myös ruskean auton (15 prosenttia).

Lähde: Oy Ford Ab

Lue myös:

    Uusimmat