Mainos

Miljonääriäiti Maria Alanen kavalsi miehensä Ferrarin – ei kuitenkaan rangaista rikoksesta

0:48
MTV Uutiset oli paikalla Maria Alasen saapuessa oikeuden eteen.

Helsingin käräjäoikeus totesi Miljonääriäidit-ohjelmasta tutun Maria Alasen syylliseksi törkeään kavallukseen.

Alanen jätettiin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta hyvityksenä tapauksen käsittelyn huomattavasta kestosta. Oikeuden mukaan rangaistukseen tuomitseminen ei näin pitkän ajan jälkeen olisi ollut kohtuullista tai tarkoituksenmukaista. Rikos tapahtui vuonna 2010, joten tuomion ja käsitellyn teon välillä oli huomattavan pitkä aika.

Leskeksi jäänyt Alanen oli oikeuden mukaan anastanut miehensä Ferrari California -merkkisen henkilöauton ja luovuttanut sen eteenpäin rahaa vastaan. Auto oli vähintään noin 100 000 euron arvoinen.

Toisen miljonääriäidin syyte hylättiin

Oikeus hylkäsi Miljonääriäidit-ohjelmasta niinikään tutun Nina Grekinin syytteen avunannosta törkeään kavallukseen, mutta tuomitsi tämän miehen törkeästä väärennyksestä ja avunannosta törkeään kavallukseen 4 kuukauden 15 päivän ehdolliseen vankeuteen. Myös miehen tuomioita kevennettiin hyvityksenä asian käsittelyn kestosta, sillä hän olisi muuten aiemman rikostaustansa vuoksi saanut tätä pidemmän ehdottoman vankeustuomion.

Alanen ja Gerkinin mies tuomittiin korvaamaan kuolipesälle 18 000 euroa vahingonkorvauksia. Loppu auton arvo oli jo toimitettu kuolinpesään.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös: 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja