Mainos

Katajanokalla oudosti kuolleen venemiljonäärin äiti MTV Uutisille: "Mikon kuolema oli tilaustyö"

Venemiljonääri Mikko Alasen outo kuolema Helsingin Katajanokalla on edelleen selvittämättä. 

– Mikon kuolema oli tilaustyö, Alasen äiti Anneli Alanen sanoo viisi ja puoli vuotta poikansa kuoleman jälkeen MTV Uutisille.

Mikko Alasen kuolema nousi otsikoihin loppukesästä 2010. Alanen oli naimisissa Miljonääriäidit – televisiosarjasta tutuksi tulleen Maria Alasen kanssa.

Alasen veneliikkeessä Katajanokalla käytiin 16. elokuuta 2010 kamppailu, jonka yhteydessä Alanen sai kuolemaan johtaneet vammansa. 

Poliisi tutki tapausta aluksi tapaturmana. Pian kuitenkin selvisi, että Alanen oli joutunut väkivaltarikoksen uhriksi.

– Juttua tutkitaan edelleen törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Ketään ei ole kuultu epäiltynä, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoo.

Ei kyse satunnaisesta kulkijasta

Poliisin mukaan Alasella oli sovittu tapaaminen veneliikkeessä kuolinpäivänä kello 13. Hänet löydettiin liiketiloista kuolleena pari tuntia myöhemmin.  Poliisi ei tiedä, kenet hänen oli tarkoitus tavata.

Anneli Alanen ja hänen nyttemmin edesmennyt miehensä Heikki Alanen olivat heti tapahtuneen jälkeen varmoja siitä, että Mikko joutui ennalta suunnitellun väkivaltarikoksen uhriksi. 

– Mikko oli ennen kuolemaansa kertonut tavanneensa asiamiehen, joka edusti venäläistä veneenostajaa. Kyse oli puolentoista miljoonan euron veneestä, Anneli Alanen sanoo.

– Mikko kuolinpäivä oli maanantai ja perjantaina hänen olisi pitänyt lentää ostajan kanssa yksityiskoneella Plymouthiin venetehtaalle. Kuoleman jälkeen ostajasta ei kuitenkaan ole kuulunut mitään.

Jutun alkuperäinen tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimo sanoi MTV:lle helmikuussa 2013, että teon motiivi on löydettävissä Alasen laajoista liikesuhteista eri alueilla tai perinteisistä henkirikoksen motiiveista.

– Satunnaisesta kulkijasta ei ole kyse. Se voidaan sulkea pois. Tässä täytyy olla kyseessä Alasen henkilöön tai elämään liittyvä asia, Rautaheimo sanoi.

Rikospaikalle jäi ulkopuolisen mieshenkilön DNA, jonka haltijaa poliisi jäljittää. 

– DNA-näytteitä on otettu 110 ihmiseltä, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo.

Löytynyttä DNA-tunnistetta on automaattisesti verrattu Suomen DNA-rekisterissä oleviin DNA-tietoihin. Lisäksi poliisi on tehnyt kansainvälisiä vertailuja, mutta toistaiseksi ratkaisevaa osumaa ei ole saatu.

Tekijä on siis yhä karkuteillä ja juttu auki "pimeänä".

– Poliisin täytyy luottaa siihen, että tämä juttu selviää ennen kuin epäillyt rikokset vanhenevat, Kruskopf sanoo.

Siihen Kruskopf ei halua ottaa kantaa, epäileekö poliisi Mikko Alasen kuoleman olleen tilaustyö.

"Toivoni on mennyt"

Anneli Alasen mukaan hänen poikansa kuoleman aiheuttanutta tekijää tai tekijöitä tuskin saadaan koskaan kiinni.

– Toivoni on mennyt, Alanen sanoo.

Alasen mukaan Anneli Auer -juttu vei lopullisesti hänen uskonsa oikeuslaitokseen, tällaisten asioiden selviämiseen ja syyllisten löytymiseen.

Katso Pekka Lehtisen ja Johanna Tuurin juttu (45 minuuttia 13.2.2013)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.