Mainos

Miljonääri väittää runojen johtavan piilottamansa aarteen äärelle – pastori menehtyi etsinnässä

Väitettyä miljoona-aarretta etsimään lähteneen coloradolaispastorin ruumis löydettiin Rio Grande -joesta New Mexicon osavaltiosta Yhdysvalloista, kertoo BBC perustaen väitteensä poliisin tietoihin.

Viisikymppinen mies oli ilmoitettu kadonneeksi viikko sitten sen jälkeen, kun hän oli matkustanut Kalliovuorille etsimään pronssiarkkua täynnä kultaa ja jalokiviä. BBC:n mukaan hän on jo toinen aarrejahdissa henkensä menettänyt coloradolainen.

Miljonäärin runo houkuttaa

Antiikkikeräilijä ja miljonääri Forrest Fenn kertoo piilottaneensa arkun vuonna 2010 ja antaneensa muistelmissaan julkaistussa runossa vihjeet sen löytämiseksi. Aarteen kerrotaan olevan noin kahden miljoonan dollarin eli noin 1 800 000 euron arvoinen.

Fennin 24 rivin runo on saanut tuhannet ihmiset ovat metsästysretkelle, mikä onkin Fennin tarkoitus: motiivikseen hän kertoo ihmisten saamisen sohvilta luontoon. Runon julkaisun jälkeen Fenn on myös antanut täydentäviä vihjeitä muissa kirjoituksissa.

"Vain yhdellä voima lopettaa tämä hulluus"

Kuolemantapaukset ovat herättäneet huomattavaa kritiikkiä Fennin aarrejahtia kohtaan. Toisen epäonnisella retkellä menehtyneen etsijän vaimo on kritisoi miehensä kuolleen Fennin luoman huijauksen vuoksi.

– Vain yhdellä miehellä on voima lopettaa tämä hulluus, tämä totesi AP:lle.

Myös esimerkiksi paikallinen poliisipäällikkö on vaatinut Fenniä ”lopettamaan tämän järjettömyyden”.

Fenn itse on kuvaillut viimeisintä kuolemaa hirvittäväksi menetykseksi. Hän totesi olevansa avoin ratkaisun löytämiseksi, mutta ei ole tehnyt vielä mitään päätöksiä toimista. Hän kuitenkin varoitti blogissaan etsijöitä liiallisista riskeistä ja omien kykyjen ylittämisestä. Hän kertoo olleensa noin 80-vuotias kätkiessään aarteen, ja uskoo voivansa pian 87-vuotiaanakin voivansa mennä takaisin hakemaan sen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.