Eeppinen muistokirjoitus 71-vuotiaana kuolleesta miehestä ihastuttaa: "Siinä yksi tarina – voitte päättää, kumman version haluatte uskoa"

Amerikkalainen Rick Stein menehtyi 71 vuoden iässä, mutta miten? Kysymykseen vastaa muistokirjoitus, joka on huikeaa luettavaa.

Amerikkalainen Rick Stein menehtyi 71 vuoden iässä. Miehen muistokirjoitus julkaistiin Legacy-sivustolla – ja se on melkoista luettavaa.

"Turvakamerat näyttävät Steinin poistuneen rakennuksesta..."

Kirjoituksessa kerrotaan, että Stein "katosi ja hänen oletetaan kuolleen" 27. syyskuuta 2018, kun hänen lentämänsä lentokone yllättäen kadotti radioyhteyden lennonjohtoon ja katosi Atlantin valtameren ylle.

Muistokirjoituksen mukaan Stein oli ollut sairaalassa hoidettavana syövän vuoksi, mutta kun kirurgitiimi meni hänen huoneeseensa, mies olikin kadonnut.

– Turvakamerat näyttävät Steinin poistuneen rakennuksesta noin puoli neljältä torstai-iltapäivänä, mutta sitten video mystisesti katkeaa. Viranomaiset uskovat, että Stein tilasi Uber-kyydin Philadelphian lentokentälle, missä he olettavat hänen jotenkin päässeen käsiksi lentokoneeseen, muistokirjoituksessa lukee.

Suku: Ei hän osannut lentää

Steinin löytymistä asiantuntijat pitävät ilmoituksen mukaan epätodennäköisenä. Steinistä alkaa paljastua erikoisia piirteitä – kirjoituksen mukaan hänen ammattinsakin on ollut mysteeri miehen läheisille.

– Isäni ei osannut edes lentää konetta. Hän omisti ravintoloita Boulderissa, Coloradossa, miehen tytär Alex Walsh kommentoi.

Tyttären mukaan isä rakasti ristikoita ja oli puhunut tyttärensä kanssa puhelimessa viimeisenä elinpäivänään.

– Hän sanoi minulle, että menee hakemaan grappa-viiniä. Kaikki, mitä hän ikinä halusi, oli lasi grappaa, tytär kommentoi.

Olikin ammatiltaan konsultti, erämaaopas ja sarjakuvataitelija?

Muistokirjoituksen mukaan Steinin veli uskoi hänen olevan paitsi jalokivikauppias, myös eksoottisten mattojen kauppias; miehen toinen vei kuvasi häntä sarjakuvataitelijaksi ja freelancerina toimivaksi tv-kriitikoksi. Sitten muistokirjoitus saa yhä erikoisempia muotoja.

Steinin mahdollisiksi ammateiksi listataan paitsi poliittinen satiristi ja urheilukolumnin kirjoittaja, myös erämaaopas, dekkariromaanien kirjoittaja, sähkömies ja jopa levy-yhtiön konsultti, joka saattoi kirjoittaa myös Seinfeld-komediasarjaa.

Tyttärentyttären mukaan Stein oli "YouTube-sensaatio, joka oli juuri kirjoittanut seitsennumeroisen summan arvoisen sopimuksen Netflixin kanssa".

Vaimokin häipyi "hämärästi"

– Itse asiassa ainoa ihminen, joka voisi vastata kysymykseen siitä, kuka oikea Rick Stein oli, on hänen vaimonsa ja kumppaninsa 14 vuoden ajalta, Susan Stein, muistokirjoitus analysoi.

"Etsivien" mukaan vaimo kuitenkin on tavoittamattomissa.

– Naapurit havaitsivat hänen poistuvan parin yhteisestä kodista pukeutuneena mustiin aurinkolaseihin ja fedora-hattuun, hän myös pakkasi useita matkalaukkuja autoonsa, muistokirjoitus kuvailee.

Muistokirjoituksessa rouvan kerrotaan myös ostaneen lentolipun Roomaan; samalle lennolle osti lipun nimimerkki Juan Morefore DeRoad, joka "FBI:n mukaan on salanimi, jota Stein käytti usein".

"Toinen tarina on, ettei Rick koskaan lähtenyt sairaalasta"

Lopuksi käy ilmi, että muistokirjoitus on ottanut melko suuriakin luovia vapauksia.

– Tämä on yksi tarina. Toinen tarina on, ettei Rick koskaan lähtenyt sairaalasta ja kuoli rauhallisesti vaimon ja tyttären pidellessä häntä tiukasti kädestä. Voitte päättää, kumman version haluatte uskoa, muistokirjoitus toteaa.

"Mikä uskomaton kunnianosoitus!"

Steinin elämää muistellaan muistotilaisuudessa marraskuussa 2018. Siellä paikalle saapuvat voivat jakaa omat tarinansa miehestä, jonka elämä selvästi on muistelemisen arvoinen! Luova muistokirjoitus on poikinut useita ihastelevia kommentteja.

– Hän todella on maailman mielenkiintoisin mies, nimimerkki LJ toteaa.

– Miten ihastuttava muistokirjoitus! Teillä on poikkeuksellinen perhe ja uskomaton, vaikkakin keskuudestamme nyt poistunut isä, Morgan S kiittelee.

– En tunne sinua tai perhettänne, mutta mikä uskomaton kunnianosoitus miehelle, jota aivan selvästi rakastivat kaikki ne, jotka tapasivat hänet, Jennifer Olson kirjoittaa.  

Lähde: Legacy.com

Lue myös:

    Uusimmat