Miehet tutkivat rantaa metallinpaljastimilla – tekivät arvokkaan löydön

Muumioidut kissaeläimet saivat tutkijat onnesta sekaisin – historiallinen kokoelma esiteltiin turisteille:"Tämä on mahtavaa mainosta Egyptille" 2:53
Videolla kerrotaan toisenlaisesta löydöstä, joka sai tutkijat innostumaan.

Miehet olivat tutkineet rantaa metallinpaljastimella ja löytäneet 22 hopeakolikkoa. Tapauksesta kertoo muun muassa TC Palm -sivusto.

Kaksi miestä löysi 22 hopeakolikkoa perjantaina 21. helmikuuta rannalta Floridasta läheltä paikkaa, jonne joukko espanjalaisia laivoja oli haaksirikkoutunut yli 300 vuotta sitten. Miehet olivat tutkineet Turtle Trail Beach Accessin ja Wabasso Beachin alueen rantaa metallinpaljastimilla.

Toinen miehistä kokenut aarteenetsijä

Löydön tekivät Jonah Martinez ja Cole Smith. Jonah on harrastanut ”aarteenmetsästystä” yli parikymmentä vuotta. Hän on vuosien varrella löytänyt 13 miljoonan dollarin arvosta esineitä, kuten posliinia, tikareita ja vyönsolkia.

Jonah arvelee TCPalm.com-sivuston haastattelussa, että tämän uusimman löydön arvo olisi 6000–7000 dollaria.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kaikki eivät tiedä, miksi tätä paikkaa kutsutaan nimellä ”Treasure Coast”, [suom. 'aarrerannikko'], hän totesi.

– Tämän takia.

Ranta on Jonahille jo tuttu. Hän yrittää aina löytää sieltä jotain uutta.

Syynä 300 vuoden takainen haaksirikko

TCPalm.com kertoo, että 12 espanjalaista laivaa oli palaamassa Espanjaan löytöretkiltä ”Uudesta maailmasta” 31. heinäkuuta vuonna 1715, mutta 11 kaljuunaa katosi Floridan rannikolla riehuneen hurrikaanin takia. Samalla arvokas lastikin painui merenpohjaan.

– Metallinpaljastimemme löysivät tavaroita toisensa perään. Löysimme 22 kaunista espanjalaista kolikkoa, jotka oli taottu vasaralla. Niistä pystyi maistamaan suolaveden, Cole kertoo.

– Kun näistä haaksirikkoutuneista laivoista löytää mitä tahansa, tietää olevansa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Meillä oli tunne siitä, että löytäisimme tavaraa.

Jonah on löytänyt suurempiakin aarteita

Kyseessä ei ole Jonahin ainoa löytö eikä etenkään suurin. Muutama vuosi sitten hän oli osa ryhmää, joka löysi yli 300 kultakolikkoa näistä haaksirikkoutuneista laivoista. Tuon löydöksen arvo oli 4,5 miljoonaa dollaria, kertoi tuolloin Florida Today -sivusto.

Jonah ei aio myydä näitä kolikoita eikä kiillottaa niitä kokoelmaansa varten. Hän aikoo laittaa ne turvalliseen paikkaan, jossa hän pitää muitakin historiallisia löytöjään.

– Tämä on intohimo. Rakastan metsästämisen tuomaa jännitystä, Jonah kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat