Polttopuita etsinyt mies löysi 50 vuotta vanhan pullopostin venäläiseltä merenkulkijalta – 86-vuotias lähettäjä liikuttui kirjeensä löytymisestä

Venäläisen merimiehen 50 vuotta sitten lähettämä pulloposti huuhtoutui Alaskan rannikolle. Sen löysi polttopuita etsimään lähtenyt alaskalainen mies, kertoo BBC

Kirjeen löytänyt Tyler Ivanoff ​​​​​​​ kertoi etsineensä polttopuita noin 30 kilometrin päässä kotikylästään Shishmarefista. Kirjettä varjelleessa pullossa oli korkkitulppa.

– Minun piti vetää hyvin kovaa, ja käytin apuna hampaitani, Ivanoff kertoi The Nome Nugget -sanomalehdelle.

– Kirje oli säilynyt kuivana ja tuoksui alkoholille.

Ivanoff pyysi Facebook-sivullaan käännösapua venäjäksi kirjoitetun kirjeen kanssa.

Kirjeessä lähetettiin terveisiä Sulak-nimiseltä alukselta ja pyydettiin vastaamaan kirjeeseen. Kirje päättyy sanoin "toivomme sinulle hyvää terveyttä, pitkää elämää ja onnellisia purjehduksia".

Oma pulloposti matkaan?

Kävi ilmi, että kirje oli venäläisen merimiehen kirjoittama kirje 20 heinäkuuta 1969. Ivanoffin julkaisu keräsi paljon huomiota ja Venäjällä asti media selvitti, että kirjeen kirjoittaja oli kapteeni Anatoly Botsanenko.

Tieto kirjeen löytymisestä sai kirjeen lähettäjän, nykyään 86-vuotiaan Botsanenkon liikuttumaan. Kapteenin kerrotaan johtaneen Sulak-aluksen rakentamista ja purjehtineen sillä vuoteen 1970 asti.

Ivanoff puolestaan ilahtui siitä, että kirjeen taakse kätkeytyi tarina. Hän kertoo pohtineensa oman pullopostin lähettämistä jonain päivänä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja