19 vuotta kateissa ollut löytyi ja katosi uudestaan – etsijöille käteen valtava kasa roskaa

Italiassa keskeltä metsää löydetyn ja uudelleen kadonneen espanjalaismiehen etsinnät on lopetettu, kertoo The Local.

Espanjasta vuonna 1996 kadonnut ja viranomaisten vuonna 2010 kuolleeksi julistama Carlos Sánchez Ortiz de Salazar löytyi kaksi viikkoa sitten yllättäen keskeltä toscanalaista metsää. Miehen löysivät metsästä kaksi sienestäjää.

Katoamisensa aikoihin Salazar oli kärsinyt vakavasta masennuksesta. Mies kertoi hänet löytäneille sienestäjille asuneensa metsässä vuodesta 1997 lähtien. Hän oli näyttänyt miehille kauan sitten vanhentuneen passin, josta sienestäjät nappasivat kuvan todisteeksi.

– Nyt kun te löysitte minut. minun on lähdettävä täältä, Salazar oli todennut löytäjilleen.

Passista otetun kuvan perusteella viranomaiset onnistuivat jäljittämään Salazarin vanhemmat, jotka saapuivat Italiaan etsimään poikaansa perjantaina.

Vanhemmat vahvistivat kuvan perusteella, kyseessä olleen heidän poikansa. Vanhemmat ja joukko etsijöitä yrittivät tämän jälkeen tavoittaa Salazaria metsästä.

Päiviä jatkuneet etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, sillä Salazar oli toteuttanut puheensa ja poistunut leiristään.

Selvisi penkomalla läheisten asutusten roskiksia

Etsijät löysivät Salazarin jäljiltä ainoastaan tämän leirin jäänteen sekä valtavan pinon roskaa. Jätteiden joukossa oli muun muassa muovipulloja, kanistereita, pressu, ämpäreitä, kenkiä ja sateenvarjoja.

Roskien perusteella oli pääteltävissä, että Salazar oli selvinnyt metsässä penkomalla öisin ruokaa läheisten kylien roskiksista. Miehen uskotaan saapunen Italiaan pyörällä, jonka hän oli saanut lahjaksi vanhemmiltaan ennen katoamistaan.

Salazarin etsinnät päätettiin lopettaa, koska miehen löytäminen tiheästä metsästä on liki mahdotonta varsinkin, kun tämä ei halua tulla löydetyksi.

– Pidämme metsää silmällä, mutta emme etsi aktiivisesti ketään, Scarlinon pormestari Marcello Stella kommentoi Il Tirreno-lehdelle.

Sienestäjien tekemän löydön jälkeen Salazarista ei ole tehty muita havaintoja. Miehen vanhemmat palasivat kotiin Espanjaan eilen tiistaina,

Vapaaehtoiset etsijät keroivat kuitenkin jatkavansa tapauksen parissa siinä toivossa, että perhe pääsisi vielä edes kerran tapaamaan poikaansa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja