Miljonääri syöksyi avaruuteen

Amerikkalaisesta videopelimiljonääristä on tullut kuudes turisti, joka on laukaistu avaruuteen.

Richard Garriott syöksyi taivaalle venäläisessä Sojuz-avaruusraketissa Kazakstanissa sijaitsevasta Baikonurin avaruuskeskuksesta.

Yhdessä venäläisen kosmonautin ja amerikkalaisen astronautin kanssa Garriottin on määrä telakoitua Kansainväliseen avaruuskeskukseen ISS:ään ylihuomenna.

Garriott poikkeaa muista avaruusturisteista siinä, että hän seuraa seikkailullaan isänsä jälkiä. Garriottin isä on entinen astronautti Owen Garriott, joka vietti 1970-luvulla kaksi kuukautta ensimmäisessä Maata kiertävässä avaruuskeskuksessa Skylabissa.

- Kasvoin astronauttiperheessä ja olen aina halunnut tehdä kuten isäni, Richard kertoi ennen omaa matkaansa.

Garriott on maksanut matkastaan 22 miljoonaa euroa. Hän sai tietää valinnastaan viime vuoden syyskuussa ja on siitä lähtien käynyt läpi kuukausia kestäneen harjoittelun.

Miljonääri viivytti Finnairin lentoja

Miljonäärin avaruusseikkailu on viivyttänyt pahasti kolmen Finnairin Aasian-lennon matkantekoa.

Näin siksi, että avaruusraketin laukaisun aikaan Venäjä sulki joksikin aikaa ilmatilansa, ja lentokoneet joutuivat tekemään teknisen välilaskun Novosibirskin kaupunkiin Siperiassa.

Novosibirskin poikkeaman takia Shanghaista, Kantonista ja Hongkongista tulleet lentokoneet pääsevät laskeutumaan Helsinki-Vantaan kentälle vasta illansuussa, kolmisen tuntia aikataulustaan myöhässä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat