Pienituloisesta rikkaaksi kymmenessä vuodessa? Miljonääri vinkkaa varmat keinot vaurastumiseen

Miljonääri Grant Cardone paljastaa vinkkinsä rikastumiseen Entrepreneur-sivustolla. 

Grant Cardonen mukaan miljonääriksi on mahdollista päästä kymmenessä vuodessa – siitä hän on itse elävä esimerkki. Hän kertoo olleensa pienituloinen ja velkaantunut opiskelija 20-vuotiaana, mutta 30 rajapyykin saavutettuaan hänellä on miljoonaomaisuus. 

Näin miljonääri kehottaa kopioimaan talousoppejaan:

1. Seuraa rahaa, eli pyri kasvattamaan tulojasi

Itseään ei voi säästää miljonääriksi, joten ensimmäinen askel kohti vauraampaa elämää on pyrkiä kasvattamaan tuloja intohimoisesti, ja tämän jälkeen toistaa sama säännöllisesti. 

– Aluksi tienasin 3 000 dollaria kuukaudessa, yhdeksän vuotta myöhemmin tienasin 20 000 kuukaudessa. 

Cardone vinkkaa "seuraamaan" rahoja, jotta tiedät, mihin ne menevät ja opit pitämään kulutuksen matalana, mutta näet myös lisätuloja tuovat mahdollisuudet ympärilläsi. 

2. Älä pröystäile!

Cardone kehottaa unohtamaan pröystäilyn ja panostamaan sen sijaan työetiikkaan – haluat, että sinut muistetaan ennemmin siitä kuin helyistä tai hienosta autosta. 

– Ostin ensimmäisen kalliin kelloni ja autoni vasta, kun sijoitukseni ja yritykseni tuottivat useita tulonlähteitä. Ajoin edelleen Toyota Camryllani miljonäärinä. 

3. Säästä sijoittaaksesi, älä säästöjen takia

Ainoa syy säästää on sijoittaa. Siirrä rahasi turvallisille tileille, äläkä koske niihin edes hätätapauksissa. Tämä pakottaa sinut noudattamaan sääntöä yksi, sillä joudut keksimään itsellesi lisätuloja jatkuvasti. 

– Olen rahaton vähintään kaksi kertaa vuodessa, sillä sijoitan aina ylijäämät eteenpäin liiketoimiin, joista en voi nostaa rahoja pois. 

4. Ota velkaa vain, jos teet sillä lisää rahaa

Käytä velkaa vain velkavipuna, mikä tarkoittaa että voit ostaa niillä jotain, mikä nostaa tulotasoasi myöhemmin.

– Rikkaat ihmiset hyödyntävät velkaa vipuvarsina sijoituksiin, jotka lisäävät tuloja. Köyhät taasen ostavat velalla asioita, jotka tekevät rikkaista rikkaampia. 

5. Kohtele rahaa kuin mustasukkaista rakastajaa

Miljoonat ihmiset unelmoivat taloudellisesta riippumattomuudesta, mutta vain ne, jotka asettavat sen etusijalle elämässään saavuttavat unelmansa. 

– Raha on kuin mustasukkainen rakastaja. Jos olet kuin et huomaisi sitä, se ei huomaa sinua tai jättää sinut jonkun sellaisen vuoksi, joka asettaa sen etusijalle. 

6. Raha ei koskaan nuku

Raha ei ymmärrä kellon tai aikataulujen päälle, sen vuoksi sinunkaan ei pitäisi. Cardonen mukaan raha rakastaa ihmistä, jolla on korkea työmoraali. 

– Kun olin 26-vuotias, työskentelin kaupassa, joka suljettiin seitsemältä illalla. Suurimpana osana illoista olin vielä yhdeltätoista paikalla tekemässä lisämyyntiä. Älä koskaan yritä olla onnekkain tai älykkäin, pyri sen sijaan tekemään enemmän töitä kuin kukaan muu. 

7. "Jos kuolet köyhänä, se on oma vikasi"

Cardone kertoo, että hän on ollut köyhä, eikä se ollut hauskaa. 

– Minulla on ollut myös juuri ja juuri tarpeeksi, ja se on melkein yhtä ärsyttävää. Eliminoi kaikki ajatukset siitä, että köyhyys on kohdallasi ok. Kuten Bill Gates sanoo, "jos synnyt köyhänä, se ei ole oma vikasi, mutta jos kuolet köyhänä, se on oma vikasi". 

8. Tutustu miljonäärien oppeihin

Suurin osa meistä kasvaa keskituloisten tai köyhien ihmisten oppien mukaan, mikä rajoittaa ajatuksiamme ja ideoitamme. 

– Olen opiskellut miljonäärien oppeja toistaakseni saman, minkä he ovat tehneet. Tutustu miljonäärien tapaan tehdä rahaa ja opettele. Useat vaurastuneet jakavat vinkkejään ja tietojaan mielellään. 

9. Laita raha töihin puolestasi

Sijoittaminen on rikastumisen Graalin malja. Pyri tilanteeseen, jossa saat enemmän rahaa sijoituksistasi kuin työstäsi. 

– Toinen perustamani yritys vaati 50 000 dollarin investoinnin, mutta tuo yritys on tuottanut minulle 50 000 dollaria voittoa joka vuosi viimeisen kymmenen vuoden ajan, Cardone kertoo. 

Kolmas Cardonen yritys oli kiinteistövälitysfirma, joka vaati 350 000 dollarin investoinnin, mikä oli suurin osa hänen silloisesta omaisuudestaan. Se tuottaa hänelle edelleen lisävoittoa. 

– Rahasi on tehtävä työtä puolestasi, hän muistuttaa. 

10. Aseta tavoitteet korkealle!

Cardone kertoo yhden suurimmista talousvirheistään olleen liian pienen ajattelun. 

– Älä tavoittele miljoonaa, vaan kymmentä miljoonaa, hän kehottaa. 

Miehen  mukaan maailmassa ei ole puutetta rahan määrästä, vaan ihmisistä, jotka eivät osaa tavoitella ja hallita sitä. 

Mikä pankkitalletus oikeastaan on? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja