Mainos

Perhe ei maksa – miljardöörin vaimon kidnappausta tutkiva poliisi on joutunut toimimaan äärimmäisen salassa: "Tiedotustilaisuuden pitäminen oli vaikea päätös"

16:15

Norjan rikkaimpiin miehiin kuuluvan Tom Hagenin vaimon pelätään joutuneen siepatuksi. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, katosi 31. lokakuuta 2018. Poliisi uskoo, että hänet kidnapattiin kotoaan Oslon ulkopuolelta.

Falkevik Hagen on ollut kateissa jo 10 viikkoa. Poliisi on tähän mennessä tutkinut tapausta salassa. Keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa poliisi vahvistaa, että tutkinta on ollut käynnissä jo useita viikkoja.

Naisesta ei ole mitään havaintoja katoamisen jälkeen. Mikään ei myöskään osoita, että hän olisi kuollut, poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa.

Poliisi epäilee teon motiivin olevan taloudellinen.

– Emme tiedä, missä häntä pidetään vankina. Emme myöskään tiedä, onko hän ollut vain yhdessä paikassa lokakuun 31. jälkeen. Hän voi olla Norjan rajojen sisä- tai ulkopuolella, sanoo Tommy Brøske Norjan poliisista.

Lunnasvaatimus miljoonia euroja

Falkevik Hagenista on pyydetty 90 miljoonan euron lunnaat kryptovaluutta Monerona. Monero on bitcoinin kaltainen virtuaalivaluutta. Koska Moneron liikkeitä on vaikeaa tai mahdotonta jäljittää, sillä on kyseenalainen maine rikollisten suosikkivaluuttana.

Tekijät kielsivät ottamasta yhteyttä poliisiin, tai nainen kuolee. Perhettä on kielletty maksamasta lunnaita, kertoo poliisi tiedotustilaisuudessa.

Hagenin perhe ei aio maksaa lunnaita. Asiasta kertoi tiedotustilaisuudessa perhettä edustava asianajaja Svein Holden.

Perhe haluaa Holdenin mukaan nyt päästä yhteyteen mahdollisen sieppaajan kanssa ja varmistua, että nainen on elossa ja voi hyvin.

–  Perheelle on ollut ja on uskomattoman vaikeaa ja uuvuttavaa elää tällaisessa epätietoisuudessa näin pitkän aikaa, Holden sanoi.

Sanomalehti VG:n mukaan asunnosta löytyi kehnolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa uhattiin, että nainen tapetaan, jos perhe ottaa yhteyttä poliisiin. 

Poliisi kaipaa havaintoja

Syy poliisin tiedotustilaisuuteen oli tarve saada lisätietoja ja silminnäkijähavaintoja.

– Tiedotustilaisuuden pitäminen oli vaikea päätös, mutta uskomme ja toivomme, että tulemme saamaan arvokasta tietoa.

Ennen kaikkea poliisi kaipaa havaintoja katoamispäivältä Hagenin kodin ja kotia ympäröivän metsän alueelta.

Poliisi epäilee, että Falkevik Hagen kidnapattiin kotonaan kylpyhuoneesta. Jälkiä murrosta ei löytynyt. Myöskään valvontakameroissa ei näkynyt mitään epäilyttävää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja