Norjalaismiljardöörin vaimon katoamismysteeri on yhä auki – poliisilla jälleen uusi teoria: "Sieppaaja saattoi tulla sisään talon avaimilla"

Poliisi on esittänyt jälleen uuden teorian siitä, mitä miljardööri Tom Hagenin kodissa tapahtui 31. lokakuuta 2018.

Poliisi epäilee, että Hagenin vaimon, Anne-Elisabeth Hagenin sieppaaja tai sieppaajat, ovat saattaneet tulla kotiin sisään talon avaimilla.

– Tiedämme, että toisinaan kotiavaimia säilytetään talon ulkopuolella, komisario Tommy Brøske kertoo norjalaiselle NRK:lle.

Brøske ei halunnut avata, missä perhe mahtoi säilyttää kotiavaimiaan.

Katoamistutkinnan aikana poliisi on pyrkinyt selvittämään, keillä oli avaimet perheen asuntoon. Brøsken mukaan ei ole kuitenkaan voitu sulkea pois mahdollisuutta, että taloon on ylimääräisiä avaimia, joista poliisi ei ole tietoinen.

Mitä tapahtui Anne-Elisabethille?

Norjalaismiljardöörin vaimo on ollut nyt kateissa yli vuoden ajan.  Poliisilla on ollut useita eri teorioita siitä, mitä Anne-Elisabeth Hagenille tapahtui. 

Tom Hagenin oman kertomuksen mukaan hän palasi 31. lokakuuta tyhjään kotiin ja löysi asunnostaan kirjeen, jossa vaadittiin lunnaita Anne-Elisabeth Hagenista.

Kirjeessä vaadittiin 90 miljoonan kruunun suuruista summaa kryptovaluuttana ja uhattiin vaimon henkeä, mikäli rahoja ei makseta tai jos Hagen puhuisi poliisille.

Autot, jäljet ja kirje

Tutkinnan keskiössä ovat olleet sekä perheelle annettu kirje, kotoa löydetyt jäljet sekä alueella liikkuneet autot.

Yksi pääteorioista on, että Anne-Elisabeth kuljetettiin pois perheen kotoa autolla. Jo 90 auton liikkeet talon läheisyydestä katoamispäivänä on onnistuttu selvittämään. Poliisi on onnistunut myös jäljittämään lunnaskirjeen paperin myyjän.

Toistaiseksi ei ole voitu pois sulkea mahdollisuutta, että perhettä tarkkailtiin ennen ja jälkeen sieppauksen.

Kun viranomaiset saivat tietää vaimon katoamisesta, he aloittivat tutkinnan ensin matalalla profiililla ja perheen kotitalo käytiin läpi kuuntelulaitteiden varalta. Poliisi myös pyysi taloa kuvanneilta droneharrastajilta videomateriaalia talosta ennen vaimon sieppausta.

Kidnappaus vaiko sittenkin murha? 

Ensin tapausta tutkittiin kidnappauksena, mutta viime keväänä poliisi ilmoitti tutkivansa tapausta henkirikoksena. Tapauksessa on myös selvitetty, olisiko Anne-Elisabeth saattanut kadota vapaaehtoisesti tai onnettomuuden myötä. Yhden teorian mukaan sieppaus on lavastettu.

Anne-Elisabethista ei ole saatu minkäänlaista elonmerkkiä hänen katoamisensa jälkeen. Lisäksi poliisi on kertonut löytäneensä verijäljen pariskunnan kotoa. 

Murha-teoriaa on osaltaan ajateltu tukevan se, että kidnappaajista ei ole kuultu sitten lunnaskirjeen. Hagenin perheen mukaan heihin on oltu yhteydessä, mutta poliisi ei ole pystynyt vahvistamaan yhteydenottoja. 

Myös asunnosta löytyneitä jälkiä on epäilty lavastetuksi. 

Lue myös:

    Uusimmat