Mainos

Miljardöörin vaimo katosi lokakuun lopussa, ammattimaista sieppausta epäillään – mitä tiedetään koko maailmaa kohauttaneesta tapauksesta?

16:15
Norjan poliisin ja perheen asianajajan tiedotustilaisuus.

Norjan rikkaimpiin miehiin kuuluvan Tom Hagenin vaimon epäillään joutuneen siepatuksi. Poliisi vahvistaa, että Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, on ollut kateissa lokakuun lopusta lähtien.

MTV Uutiset näytti suorana Norjan poliisin ja perheen asianajajan tiedotustilaisuuden kello 15. Tallenne tilaisuudesta katsottavissa yllä.

Poliisi epäilee, että Falkevik Hagen on siepattu ja motiivina on raha. Norjalaismedian mukaan hänestä on vaadittu yhdeksän miljoonan euron lunnaita kryptovaluuttana.

Poliisi vahvistaa, että lunnaita on vaadittu kryptovaluuttana, mutta ei ole kommentoinut tarkkaa summaa. Poliisi on neuvonut perhettä olemaan suostumatta sieppaajien vaatimuksiin.

Poliisi on ollut yhteydessä mahdolliseen sieppaajaan, mutta viranomaisilla ei ole mitään tietoa siitä, kuka tämä on. Poliisin mukaan yhteydenpito on ollut erittäin rajoitettua ja sitä on käyty netissä tavalla, jota on vaikea jäljittää.

–  Suullisesti emme ole kommunikoineet, poliisin edustaja Tommy Bröske kertoi aiemmassa tiedotustilaisuudessa.

Naisesta ei ole kuultu mitään lokakuun lopun jälkeen.

–  Hänestä ei ole elonmerkkejä katoamisen jälkeen, mutta toisaalta meillä ei ole mitään merkkiä siitäkään, että hän ei olisi elossa, Bröske selitti.

Tapausta tutkittu salaa yli kaksi kuukautta

Sanomalehti VG:n mukaan poliisi epäilee, että nainen siepattiin pariskunnan kotoa Romerikessä Oslon lähellä 31. lokakuuta. Lehden tietojen mukaan asunnosta löytyi kehnolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa uhattiin, että nainen tapetaan, jos perhe ottaa yhteyttä poliisiin.

Poliisi on tutkinut tapausta salassa kymmenen viikkoa. Sanomalehti VG:n mukaan poliisi ei ole tähän mennessä voinut esimerkiksi tutkia pariskunnan taloa ulkopuolta tai haastatella naapureita, jotta tieto tutkinnasta ei tulisi julki.

Myös media on pysynyt asiasta hiljaa poliisin pyynnöstä. Nyt poliisi toivoo yleisön apua.

–  Toivomme, että näin saamme arvokasta tietoa, jonka avulla pääsemme eteenpäin, Bröske sanoi.

Poliisi toivoo yleisöltä kaikkia mahdollisia havaintoja pariskunnan asuinalueelta katoamisen aikaan. Katoamispäivänä vietettiin halloweenia, ja ihmiset saattavat siksi muistaa päivän tavallista tarkemmin, poliisi sanoo.

Poliisin mukaan on myös mahdollista, että Falkevik Hagen on viety pois Norjasta. Tutkinnassa ovat olleet mukana myös Europol ja Interpol.

Mediatietojen mukaan lunnaita on vaadittu kryptovaluutta monerona. Monero on bitcoinin kaltainen virtuaalivaluutta. Koska moneron liikkeitä on vaikeaa tai mahdotonta jäljittää, sillä on kyseenalainen maine rikollisten suosikkivaluuttana.

Omaisuus kiinteistöistä ja sähköyhtiöstä

Tom Hagen oli viime vuonna Norjan rikkaimpien ihmisten listauksessa sijalla 172. Hän on kartuttanut omaisuutensa lähinnä kiinteistöbisneksillä sekä osin omistamansa sähköyhtiön kautta. Hän oli vuonna 1992 perustamassa Elkraft-sähköyhtiötä, joka on sittemmin kasvanut roimasti.

Hagen ei ole Norjassa julkisuuden henkilö, mutta heinäkuussa Dagens Näringsliv -lehti julkaisi artikkelin, jossa hänestä ja hänen omaisuudestaan kerrottiin. Mediatietojen mukaan poliisi selvittää, liittyykö lehtijuttu sieppaukseen.

Pariskunnalla on kolme aikuista lasta ja useita lapsenlapsia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja