F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksella jo suunnitelma Lewis Hamiltonin lyömiseksi, mutta Nico Rosbergiksi hän ei aio ryhtyä: ”Olen jo nyt kypsänä tuohon kysymykseen”

1:36
Valtteri Bottas kertoo loppukauden suunnitelmistaan C Moren haastattelussa.

Valtteri Bottas kaipaa yhä suoritusvarmuutta omaan ajamiseensa, mutta uskoo, että virheet karsimalla hän pystyy ravistelemaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia tulevan F1-kauden mestaruustaistelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 15.55, 2. harjoitukset klo 19.55
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas jäi kolmatta kertaa Mercedeksellä Hamiltonin varjoon tämän varmistettua jo kuudennen maailmanmestaruutensa kaksi viikkoa sitten Yhdysvalloissa. Nyt suomalaiskuski hankkii viimeisistä kisoista hyvää pohjaa kaudelle 2020, jolloin hän aikoo olla vielä vaikeampi pala tallikaverilleen.

Hän ei kuitenkaan syty ajatuksesta, että mestaruus toteutuisi vain Hamiltonia psyykkaamalla, kuten Nico Rosberg teki mestaruusvuonnaan 2016.

– Jos olen ihan rehellinen, niin olen jo nyt kypsänä tuohon kysymykseen. Jokainen kuski on erilainen enkä minä ole Nico, Bottas tokaisi torstain lehdistötilaisuudessa Brasiliassa.

– Tietysti minulla on jotain suunnitelmia siitä, millä eri vaihtoehdoilla haluan saavuttaa tavoitteeni, mikä on mestaruuden voittaminen. Se vaatii tallikaverini lyömistä, ja myös muiden kuskien.

– Annan ajamisen mieluummin puhua puolestani. Jos voin keskittyä omiin suorituksiin ja pitää kaiken energiani siitä, niin se varmaankin on isoin panostuksen kohde minulle. Jos alan tuhlata energiaa muihin asioihin, se voi viedä ajatustani pois ajamisestani ja siitä, millä on oikeasti väliä, Bottas analysoi.

Bottas tietää, että hyvällä ajamisella on väkisinkin vaikutusta tallikaveriin, joka näkee toisen kehityksen suoraan vertailussa omaan tekemiseensä.

– Sillä on normaalisti tapana järkyttää pilttuun toista laitaa vähäsen. Tiedän sen, koska olen itse ollut myös sillä toisella puolella, ja se voi johtaa virheisiin ja niin edelleen, Bottas myönsi.

Tämän tarkemmin hän ei aio avata keinojaan Hamiltonin kukistamiseksi.

– Minulla on suunnitelma ensi vuodelle, mutten ole halukas jakamaan sitä, joten se selviää sitten, Bottas tokaisi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja