Valtteri Bottas harvinaisen uhmakkaana – aikoo varmistaa Lewis Hamiltonia paremman kohtelun: "Kaikki munat minun koriini"

1:40
Aiempaa itsekkäämpi Valtteri Bottas? Suomalainen pidätteli Lewis Hamiltonia ennen ohi päästämistä Barcelonassa.

Valtteri Bottas ei ole toistaiseksi ollut vielä lähelläkään F1-maailmanmestaruutta, ja tehtävä näyttää vaikealta tälläkin kaudella. Mercedestä vuodesta 2017 edustanut suomalainen aikoo kuitenkin muuttaa asioita.

Bottas julisti ennen kauden alkua, että hän aikoo olla ajoittain itsekkäämpi. Hän on nyt tarkentanut ajatuksiaan GP Racing -lehdelle.

– On tärkeää ajatella enemmän itseään. Ja sitä, mikä tavoite urallani todella on – mestaruus. On ajateltava vähemmän muita, Bottas paalutti jopa harvinaisen uhmakkaasti.

Viidettä kauttaan Mercedeksellä kaasutteleva suomalainen pohti tosin, ettei itseään voi määräänsä enempää muuttaa.

– Mutta jos katson urani isoa kuvaa, se ei tule kestämään ikuisesti. Jos olet (huippu)tiimissä viisi kuusi vuotta, sinun odotetaan voittavan mestaruuden ainakin kerran. Niin se menee. Niin F1 toimii. Ja tiedostan sen täysin.

Bottaksen kommenteista ei ole aistittavissa pientä värinääkään siitä, että hän ajattelisi niin sanotun kakkoskuskin aseman riittävän.

– Minun täytyy ehdottomasti haastaa tiimiä, kun voin, hyvällä tavalla. Haluan varmistaa, että kaikki munat menevät minun koriini – haluan varmistaa, että saan paremman strategian.

Helpommin sanottu kuin tehty. Saadakseen paremman strategian Bottaksen olisi oltava useammin seitsenkertaisen maailmanmestarin, tallikaverinsa Lewis Hamiltonin edellä.

Hamilton johtaa neljän ajetun kisan jälkeen MM-sarjaa ja Bottas on kolmantena, 47 pistettä brittitähdestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja