Mainos

Miksi uudenvuodenjuhlissa suudellaan keskiyön hetkellä? Tässä syy

Suuteluperinteelle on listattu useita erilaisia syitä.

"...3, 2, 1, hyvää uutta vuotta!"

Tämä toivotus päättyy usein suudelmaan, mutta oletko koskaan miettinyt, miksi uudenvuodenjuhlissa ylipäätään suudellaan?

Oman kumppanin tai jopa tuikituntemattoman suutelemisen on uskottu tuovan hyvää onnea uuteen vuoteen, ja jopa suojaavan ihmistä. Suuteluperinteelle on listattu useita erilaisia syitä.

Miksi uutena vuonna suudellaan?

 • Erään teorian mukaan suuteluperinne johtaa juurensa roomalaisten Saturnalia-juhlaan, jota juhlittiin joulukuussa. Juhlissa harrastettiin paheellisia lihan iloja, joihin kuului myös suuteleminen.
 • Englantilaisen ja saksalaisen perinteen mukaan uudenvuoden aloitus määrittää, miten loppuvuosi sujuu. Siksi pariskunnan tulee suudella toisiaan, kun vuosi alkaa, sillä tämä takaa läheisen suhteen myös loppuvuodeksi!
 • Taikauskomuksia listaavan Encyclopedia of Superstitions -teoksen mukaan ihminen, joka on uudenvuodenjuhlissa yksin eikä suukota ketään, päätyy koko loppuvuodeksi yksin.
 • Skotlantilainen Hogmanay-juhlinta kestää kolmekin päivää, ja sitä juhlitaan soihtukulkuein ja muin menoin. Skotlantilaiset saattavat suukottaa myös vieraita uudenvuodenjuhlissa, koska tarkoituksena on juhlia hyvässä hengessä ja hämärtää rajat tuttujen ja tuntemattomien välillä!
 • Suuteleminen tuntuu mukavalta. Mitäpä muita syitä sitä ihminen kaipaisi!


***

3:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.