Miksi Real Madridin supertähti Karim Benzema ei kelvannut MM-kisoihin?

Real Madridin ranskalaishyökkääjä Karim Benzema on voittanut joukkueensa kanssa neljä Mestarien liigan pokaalia viidessä vuodessa. Viimeisin tuli palkintokaappiin lauantaina, kun Liverpool kaatui finaalissa 3-1.

Pääkuvan videolla huippuhetkiä Mestarien liigan finaalista.

Benzeman kausi Realissa ei ollut missään nimessä paras mahdollinen. 30-vuotias hyökkääjä iski koko kauden aikana vain 12 maalia. Se oli maalien valossa hänen heikoin kautensa sitten 2009-10, kun tuolloin vasta 21-vuotias nuorukainen siirtyi Realin paitaan.

Niin uskomattomalta kuin se silti kuulostaa, on Benzeman edellisestä maaottelusta ehtinyt kulua lähes kolme vuotta.

Hyökkääjän tilastot maajoukkueesta ovat silti varsin hyvät. 81 ottelussa maaleja on tullut 27 ja Benzema on edustanut Ranskaa kaksissa MM-kisoissa ja kertaalleen EM-kisoissa. 

Isoimmat palkinnot ovat kuitenkin jääneet Benzeman osalta maajoukkueessa saavuttamatta.

Kiristi joukkuekaveriaan – ulos maajoukkueesta

Suurin syy Benzeman poissaololle maajoukkueesta on vuonna 2015 julki tullut seksivideoon liittyvä skandaali.

Benzeman maajoukkuekaverin Mathieu Valbuenan ja hänen vaimonsa video oli päätynyt tuntemattomien ihmisten käsiin. Epäillyt olivat ottaneet sitten yhteyttä Benzeman lapsuuden ystävään ja Real Madrid -hyökkääjästä tuli eräänlainen välikäsi epäiltyjen ja Valbuenan välillä.

Mathieu Valbuena (vas.) ja Karim Benzema vuoden 2014 MM-kisoissa.

Benzeman todettiin myöhemmin kiristäneen Valbuenaa tapaukseen liittyen. Benzemaa uhkasi jopa viiden vuoden vankeus ja Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps potki molemmat pihalle maajoukkueesta.

Valbuena tarjosi hiljattain kättä sovinnon merkiksi, mutta Benzema ei tätä ehdotusta hyväksynyt.

Vuonna 1998 maailmanmestaruuden ja vuonna 2000 euroopanmestaruuden Ranskan kapteenina voittanut Deschamps sekä maan jalkapalloliitto eivät halua maineensa tahrineita pelaajia maajoukkueeseen. Benzeman poissaoloa onkin perusteltu muun muassa paremman tiimihengen takaamisella.

Valbuena tarjosi hiljattain kättä sovinnon merkiksi, mutta Benzema ei tätä ehdotusta hyväksynyt.

Benzema vastasi espanjalaislehdissä kutsumalla Deschampsia rasistiksi ja joku oli käynyt kirjoittamassa sanan "rasisti" ranskalaisluotsin asunnon seinään.

Ranskan jalkapallo koki yhdenlaisen skandaalin vuoden 2010 MM-kisoissa, kun joukkue meni lakkoon harjoituksissa ja loppujen lopuksi putosi nöyryyttävästi jo lohkovaiheen jälkeen.

Nuorille vastuuta

Benzema pelasi aikanaan maajoukkueessa yli tuhat minuuttia tekemättä ainuttakaan maalia. Tuolloin Olivier Giroud vei Benzeman paikan Ranskan ykköshyökkääjänä ja jälkimmäinen ei sitä hyvällä katsonut. 

Ranskan joukkuetta on muutenkin viime aikoina nuorennettu paljon. Esimerkiksi tuleviin MM-kisoihin valitusta joukkueesta vain viisi pelaajaa ovat yli 30-vuotiaita, joista kaksi ovat maalivahteja.

Antoine Griezmann (vas.) ja Kylian Mbappe edustavat Ranskan uutta sukupolvea.

Hyökkäykseen on noussut Antoine Griezmannin ja Kylian Mbappen kaltaisia nuoria supertähtiä, jotka ovat Deschampsille paljon Benzemaa houkuttelevampia vaihtoehtoja.

Deschamps on tehnyt teoillaan selväksi, että Benzemalla ei ole asiaa maajoukkueeseen eikä se näytä kovin paljoa haittaavan.

Kaksi vuotta sitten kotikisoista tuli EM-hopeaa.

Kisojen maalikuningas oli juuri Griezmann.

14. kesäkuuta alkaviin Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin "Les Bleus" lähtee yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina.

Lue myös:

    Uusimmat