Mainos

Miksi puuroa ei voi leipoa sämpyläksi, vaikka kaupassa myydään ötökkäleipää? – Päiväkodin sämpylägate pöyristytti MTV:n lukijoita

Raumalaisessa päiväkodissa ylijäämäpuuron käyttäminen sämpylöiden leipomiseksi on kielletty. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

Osissa raumalaisista päiväkodeista aamun ylijäänyttä kaurapuuroa on käytetty sämpylöiden leipomiseen, mutta tapa on nyt kielletty elintarvikemääräysten nojalla. Sämpylätaikinan sijaan ylijäämäpuuro päätyy tästä eteenpäin biojäteroskikseen.

Rauman ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio kertoi MTV:lle eilen, että puuron käyttäminen on kielletty sämpylätaikinassa, koska siinä voi olla mikrobien lisäksi esimerkiksi hiuksia tai muita roskia.

– Sitä ei saa eikä voi hyödyntää sämpylöihin. Meillä on vähän eri säännöt kuin kotiruoanlaitossa, Vainio totesi.

"Sääntö-Suomen ylilyönti"

Tapaus on saanut useat MTV Uutisten Facebook-sivuilla tuohtumaan. Tapausta on luonnehdittu muun muassa "Sääntö-Suomen ylilyönniksi". Moni lukija ihmettelee, miksi puurotaikinaa ei voisi hyödyntää, jos se vähentää ruoan hävikkiä.

Erityisesti peruste puuron sisältämistä hiuksista ja roskista pöyristyttää someväkeä. Eräs kommentoija ihmettelee, kuinka ötökkäleipä on sallittua, mutta puuron sisältämiä hiuksia tulee välttää. Useampi pohtii, kuinka esillä olleen puuron mahdolliset hiukset ovat este jatkokäytölle, mutta eivät ruoan tarjoilemiselle tuoreeltaan.

Yksi kommentoija pohtii Suomen asioiden olevan liian hyvin, kun puuro täytyy heittää pois. Hän mainitsee, että suomalaiset ovat iät ja ajat hyödyntäneet ylijäämäpuuronsa sämpylätaikinassa. Toinen artikkelia kommentoinut luonnehtii, että juuri puuron hyödyntäminen opettaisi lapsille, miten ylijäänyttä ruokaa voidaan hyödyntää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.