Loistava tuote vai uusavuttomuuden huippu? Lidlin mikrossa kypsennettävät perunat puhuttavat suomalaisia: ”Kas kun ei vielä perunat pureskella suuhun valmiiksi"

Suomessa kehitettiin aivan uusi perunankasvatusmenetelmä - mukulat roikkuvat ilmassa 1:34 Suomessa kehitettiin aivan uusi perunankasvatusmenetelmä - mukulat roikkuvat ilmassa
Videolla kerrotaan uudesta innovaatiosta, ilmassa kasvatettavista perunoista.

Lidleissä myynnissä olevat mikroperunat ovat herättäneet viime päivinä vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Kaupat ovat täynnä erilaisia perunatuotteita aina tavallisista keitinperunoista muusijauheisiin ja pakasteranskalaisiin. Nämä tuotteet ovat taatusti monelle tuttuja, mutta oletko kuullut mikroperunoista? Kyseessä ei ole valmisruokatuote, vaan mikroperunat ovat tavallisia ruokaperunoita, jotka kypsennetään keittämisen sijaan omassa pussissaan mikrossa.

Valmistaja Tuorekartanon mukaan mikroperuna on nopea ja helppo arjen helpottaja, sillä se kypsyy mikrossa tuossa tuokiossa. Vuonna 2017 markkinoille tullut tuote oli viime vuonna ehdolla myös 100 hyvää Suomesta -tunnuksen saajaksi.

Tuotteen tarpeellisuutta epäillään

Vaikka ajatus mikroperunoiden taustalla on taatusti hyvä, aivan kaikki eivät ole sulattaneet mikrossa kypsennettäviä juureksia. Eräässä Facebookin ruokaryhmässä käydään paraikaa vilkasta keskustelua liittyen erään Facebook-käyttäjän kokemuksiin Lidlistä löytämiinsä mikroperunoihin.

– Yllätyin kyllä positiivisesti, 8 minuuttia ja avot, perunat kypsiä eivätkä muuten häviä "tavallisille" keitinperunoille mitenkään. "Keittoajan" kanssa tosin tulee olla tarkkana, tulee herkästi ylikypsiä. Onko muilla kokemuksia? ruokaryhmässä kysellään.

Yli sata kommentoijaa on yhtynyt keskusteluun liittyen niin mikroperunoiden syömiseen kuin siihen, tarvitaanko kyseisiä tuotteita lainkaan.

Joidenkin kommentoijien mielestä mikroperunat voisivat toimia hyvin esimerkiksi vanhemmille ihmisille, joilla ei ole enää intoa tai jaksamista ruoanlaittoa kohtaan. Osa on sitä mieltä, että perunat ovat oiva apu mökkiolosuhteistiin tai helpottamaan kiireisten ihmisten arkea.

Vaikka mikroperunoiden puolustajia löytyy, suurinta osaa suomalaisista tuote ei selvästikään ole vakuuttanut. Uusavuttomuus on termi, joka nousee esiin kommentissa jos toisessa.

– En voi muuta sanoa kuin, että kyllä tämä maailma on mennyt uusavuttomaksi. Kas kun ei vielä perunat pureskella suuhun valmiiksi, eräässä kommentissa todetaan.

Moni haluaa myös muistuttaa, että myös tavallisia perunoita voi kypsentää mikrossa. Aikaa tähän hommaan menee saman verran kuin kyseisillä mikroperunoillakin, noin kahdeksan minuuttia.

– Hyvä idea! Mutta mikrossa valmistuu ihan tavalliset perunat nopeasti kun on tehoja riittävästi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat