Mainos

Miksi naiset takertuvat minuun seksisuhteen jälkeen? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi naiset takertuvat? Tuossa vuosikymmen sitten erosin pitkästä parisuhteestani ja aloittelin aikuisikäni ensiaskelia vapaana miehenä. Päätin silloin, etten ole valmis mihinkään vakavaan, vaan hain kokemuksia ja hauskanpitoa.

Halusin olla rehellinen itselleni ja opiskella itseäni. Halusin olla rehellinen myös tapaamilleni naisille, ja kerroin tämän heti alkuun myös heille. Tapasin aivan ihania naisia netistä, yöelämästä, työpaikalta, harrastuksista, milloin mistäkin... Ensimmäisen vuoden aikana päädyin vällyjen väliin lähes sadan naisen kanssa, joille kaikille olin tehnyt selväksi, etten tosiaan ole valmis seurustelemaan kuin yön kerrallaan.

Tästä huolimatta vain muutama heistä ymmärsi jutun juonen eikä alkanut riipaksi. Näitä muutamaa itse asiassa tapasinkin sitten useasti. Ehkä juuri tästä syystä...? Jotkut alkoivat jo ensimmäisen yön jälkeen järjestämään tapaamista vanhempiensa kanssa, halusivat esitellä lapsilleen, viedä avecina sukujuhliin yms.

Vielä nyt, oikean löydyttyä ja lähes kymmenen vuoden seurustelun jälkeen mieleni palaa välillä tähän kysymykseen. Halua selventää, ettei kyse ole siitä, että olisin itse jotenkin erikoislaatuinen. Ei, olen mielestäni ihan tavallisen näköinen mies, joka on varustettu suht' tavallisesti ja seksihommissakaan en silloin vielä voinut olla kovinkaan taitava. Innokas varmasti, mutten taitava. Se taito on tullut vasta nykyisen parisuhteeni ja ihanan vaimoni myötä", kyselee nimimerkki En tajuu -39.

Näin naiset vastasivat

"Olet suuren kysymyksen äärellä. Olen pohtinut samoja asioita katsellessani sinkkuna viilettävien tai vasta eronneiden ystävieni touhuja. Kuten sanoit, tapasit myös tapauksia, jotka ymmärsivät. Naiset eivät siis voi täysin tuhoon tuomittuja olla, vaikkakin usealla näyttää olevan ongelmia olla ihan omillaan. Ehkä kyseessä on vielä jokin yhteiskunnallinen muutos, ehkä kasvatuksella on oma osansa. Toivoisin kuitenkin, että uusi sukupolvi muuttaisi tilannetta tasa-arvoisempaan suuntaan."
– 33, pitkän sinkkuilun jälkeen lopulta parisuhteeseen päätynyt

"Olen itse ollut kuvaamasi takertuja, joten voin vastata tähän: nainen uskoo voivansa muuttaa sinua tai hän pelkää olla yksin ja roikkuu kenessä tahansa puolittaista huomiota hänelle antavassa miehessä, koska yksin oleminen olisi siis niiin hirveää, pahempaa kuin mikään. Jos mies antoi kerran hellyyttä ja oli mukava, nainen alkaa kielloistasi huolimatta pohtia 'entä, jos...?' ja vartin kuluttua hän onkin kuvitellut teille yhteisen tulevaisuuden vaikeine alkuineen ja ah, niin auvoisine loppuineen. Suomeksi siis: suhteenne on naisen päässä paljon edistyneemmällä tasolla, eivätkä sinun sanasi asioiden todellisesta tilasta ole onnistuneet pilaamaan tätä kaunista/epätoivoista unelmaa.

Neuvoni vastaavaan tilanteeseen joutuvalle on tämä: sano suoraan, ettei kiinnosta, ja katkaise yhteys. Naiselta tulee viestejä; älä vastaa, älä anna liekaa, se vain innostaa naista. Ole hipihiljaa. Kyllä hän siitä lopulta luovuttaa."
– 31, parisuhteessa

"Naisilla on taipumus kuvitella olevansa juuri se yksilö, joka kykenee muuttamaan miehen ja johon mies rakastuu. Tällöin pitää puhua tiukasti eikä antaa yhtään siimaa. Nainen tulkitsee kaiken ystävällisyyden päässään osoitukseksi rakkaudesta. Näin se vain on. Ja ei, et ole sen erikoislaatuisempi kuin kukaan muukaan mies, olet vain siinä."
– 31, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

1:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.