Miksi naiset pitävät herkkiä miehiä nössöinä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi kiltit ja herkät miehet eivät kelpaa naisille, vaan heitä pidetään nössöinä? Aniharva onnistuu parisuhteessa, ellei muuta itseään, mikä on huono asia pitkällä tähtäimellä..." kysyy nimimerkki Jare29.

Näin naiset vastasivat

"Kiltit ja herkät miehet kelpaavat kyllä naisille. Itse en ainakaan pidä heitä nössönä. Haluan romanttisen, ystävällisen ja herkän miehen rinnalleni. En tietenkään toivo, että hän itkeskelee jatkuvasti kaikista pienistä asioista. Haluan uskoa, että mies voi olla herkkä, mutta silti sellainen, että tiedän hänen pystyvän suojelemaan minua tiukan paikan tullen. Itseään ei pidä alkaa liikoja muuttamaan, koska tällöin omaa kumppaniaan alkaa takuulla vihata. On parempi vain etsiä sellainen kumppani, jolle kelpaa sellaisena kun on."
– 26, herkkä, mutta myös pippurinen

"Naisilla on varmaan sisäänrakennettuna se toive, että mies pystyy huolehtimaan hänestä, ja pystyy suojelemaan kaiken maailman möröiltä ja rosvoilta. Pystyykö herkkis siihen? Niinpä."
–  Nainen, 29, ei kovin herkkä

"Kyllä kiltit ja herkät kelpaavat. Moni nainen vaan pelkää, että mies on "liian herkkä" eikä pidä naisesta huolta, vaan nainen joutuu kantamaan vastuun, oli se sitten kodista, arjesta tai seksielämästä. Itseään ei tarvitse muuttaa, mutta ei voi jättää sopeutumatta vain sen verukkeella, että on herkkä."
– 38, herkkyyden kanssa elävä

"Tämä ei kyllä pidä mielestäni lainkaan paikkaansa! Ennemminkin on pahanlaatuinen yleistys ja klisee väittää, että kaikki naiset kiinnostuisivat vain tietystä miestyypistä. Pahat pojat ja itseään täynnä olevat miehet eivät vetoa ainakaan minuun lainkaan, vaan itse haaveilen miehestä, joka ottaa huomioon, on kiltti ja lempeä sekä osaa ilmaista tunteitaan. Mielestäni on turhaa selitellä huonoa menekkiään naismarkkinoilla sillä, että on mukamas "liian kiltti". Todennäköisesti syy löytyy jostain muualta – ehkäpä et vain itse ole vielä löytänyt sitä oikeaa naistyyppiä, joka kaipaa elämäänsä muutakin kuin vauhtia ja vaarallisia tilanteita."
– 28, herkkä asiatyyppi

"Koen kysymyksen outona, koska arvostan herkkyyttä suuresti. Jos nainen hakee miehestä vain tiettyä asiaa ("hänen on oltava lihaksikas"), pieleen menee. En muuttaisi itseäni, vaan lähtisin etsimään naista, jolla on muitakin kriteerejä kuin "tosimiehen" haeskelu."
– 29, toisiaan hyvin herkkä

"Eivät naiset rakastu vain renttuihin. Kiltissä miehessä vetoaa turvallisuuden tunne, mutta kiltin miehen kannattaa miettiä, ettei kukaan nainen halua mitään tossukkaa. Vaikka miellyttäisi mielellään muita, niin oma mielipide pitää uskaltaa tuoda esille ja olla oma itsensä. Kilttiys ja herkkyys eivät ole huonoja piirteitä, tylsyys ja jees-miesmäisyys on."
– 23, ehkä kiltti, mutta ei herkkä nainen

"Kelpaa ne, et vain ole törmännyt oikeanlaiseen naiseen, joka tätä piirrettä arvostaisi. Ja pidemmän päälle kukaan nainen ei jaksa renttumiestä."
– 35, kovan ulkokuoren alla herkkä tyttö

"Hei, Kuka on sanonut, etteivät kiltit ja herkät miehet kelpaa naisille? Ainakin omani on sellainen, tosin hänessä on tarpeen tullen myös tulta ja tappuraa, minkä lisäksi hän on perinteisellä tavalla hyvin miehekäs mies. Se, että kohtelet naistasi hyvin ja olet herkkä, on hyvä asia, eikä ollenkaan sama kuin nyhverö, joka vain itkee jatkuvasti. Jos tunnistat itsesi jälkimmäisestä kuvauksesta, niin jo oman itsesi vuoksi tekisin asialle jotain – haluaisitko itse seurustella ihmisen kanssa, joka ei koskaan puolusta itseään tai uskalla näyttää negatiivisia tunteita, tai sitten itkee jatkuvasti kaikelle?

Kiltteys ei ole sama kuin nössöys, kiltteys on sitä että tekee hyvää muille. Nössöys on sitten vain yksinkertaisesti vähän rasittavaa paitsi puolisolle, myös nössölle itselleen."
– 32

"Kiltit ja herkät miehet sopivat ensinnäkin naisille, jotka ovat itse kilttejä tai herkkiä. Toiseksi kiltit ja herkät miehet sopivat naisille, jotka haluavat miehen, joka on täysin tossun alla. Tämä toinen vaihtoehto on minun mielestäni karmeaa katseltavaa, kun toinen on aivan alakynnessä, mutta tiedän myös monia miehiä, jotka viihtyvät tilanteessa, jossa he ovat alituiseen alakynnessä. Oletko itse kenties kiinnostunut hieman liian räväköistä naisista? Uskon myös, että monella naisella on tarve kokeilla ensin renttuja, kunnes todetaan, että kiltti ja herkkä mies saattaakin sopia paremmin omaan luonteenlaatuun. Itse en voisi kuvitella koskaan olevani herkän miehen kanssa, sillä en itse ole herkkä, ja liika tunteellisuus on minusta kiusallista.

Aniharva onnistuu parisuhteessa, ellei muuta itseään, ja tämä johtuu siitä, että liki jokainen joutuu muuttamaan itseään parisuhteessa. En kuitenkaan pidä tätä lainkaan huonona asiana. Elämä on yhtä kasvua, ja mikäpä muukaan meitä kasvattaisi kuin lähellämme olevat ihmiset. Parhaimmillaan parisuhteen myötä tapahtuvat muutokset ovat juuri niitä, jotka kasvattavat meitä oikeaan suuntaan ikioman elämämme polulla.

Jos et ole valmis muuttamaan itseäsi lainkaan parisuhteen myötä, tulet todennäköisesti pysymään sinkkuna. Parisuhteessa kun on tärkeää ottaa toinen huomioon ja jokainen yhteinen päätös sisältää usein kompromisseja. Jos haluat suhteeseen, kysy itseltäsi mieluummin, haluatko kasvaa. Unohda kliseinen lause itsesi muuttamisesta ja lopeta yhden miehen muutosvastarintasi. Harva meistä kelpaa aina sellaisenaan, koska elämä on yhtä kehitystä. Toisen kanssa tämä kehitys on vielä mutkikkaampaa, sillä välillä tavoitteet mutkittelevat eri poluille.

Mieheni joskus kritisoi minua siitä, kuinka onnistun aina löytämään uusia parannuskohteita ja jatkoi kysymällä, enkö koskaan ole tyytyväinen. Sanoin, että olen ollut jo vuosia todella tyytyväinen, mutta ei tule hetkeä, jolloin mielestäni missään asiassa ei olisi parannettavaa. Kunnianhimoinen ihminen miettii aina tulevaa, ja sitä, kuinka elämä voisi olla vielä hitusen verran mieluisampaa. Uskon, että tämä on avain myös siihen, ettei omaan kumppaniin kyllästy vuosien yhdessäolon jälkeenkään."
– 27, en herkkä laisinkaan

Lue myös:

    Uusimmat