Miksi naiset esittävät tyhmää miehille? Naiset vastaavat: "Osaan miehistä vetoaa"

Tästä tunnistat rakkausriippuvaisen suhteen 1:58
KATSO MYÖS VIDEO: Tällaista on rakkausriippuvaisen elämä!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi naiset esittävät usein miehille olevansa yksinkertaisempia kuin oikeasti ovat? Vetoaako tämä tekniikka oikeasti miehiin? Pelkäävätkö miehet fiksua ja osaavaa naista, onko kyse alemmuuden tunteesta vai mistä?" kysyy nimimerkki fiksulikka.

Näin raati vastasi

"Itsetuntoinen ja pätevä on pelottava ja sellaista on vaikeaa, jopa mahdotonta hallita ja usealla miehellä on joku valtakompleksi. Tasa-arvokin on jo sanana siksi hirviö monelle miespuoliselle. Jos haluaa seuraa, pitää vastata kysyntään ja piilottaa älynsä."
– Nainen, 55, tasa-arvoisessa avioliitossa

"Uskon, että pelkäävät. Kannustan jokaista olemaan oma itsensä, alusta alkaen. Itse olen ylpeä, kun osaan perustarkastukset tehdä autoon. Akkukoneet pysyy kädessä, kuten muutkin remppatavarat. Voi tulla muitakin piirteitä miehessä esiin, jos alku tuollainen."
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Kokemusteni mukaan osa naisista flirttailee näin, miehet tuntevat olonsa "miehekkääksi" eli naista paremmaksi. Osa taas ei jaksa hakata päätään seinään miesten kanssa ja ohittavat tilanteet esittämällä tyhmää. Jotkut miehet pelkäävät sanavalmista naista."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Miesten joskus pitää antaa olla prinssejä. Eli hölmö minä tarvitsee pelastusta. Ja kyllä, se tehoaa miehiin."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Osaan miehistä vetoaa sellainen naisen "avuttomuus". Mies haluaa olla se fiksu, osaava ja neuvova osapuoli. Nykyajan miehet ovat hieman edistyksellisempiä ja kestävät modernin fiksun naisen." 
– Nainen, 52, naimisissa

"Voi, kuinka samaistuttavaa. Kokenut monet kerrat, kuinka miehen kiinnostus loppuu, kun alkaa älyllinen keskustelu. Miehellä on monesti alkukantainen vietti olla naista älykkäämpi, jotta illuusio perheen metsästäjästä säilyy. Moni mies myös myöntänyt tämän."
– Nainen, 35, sinkku

"Riippuu tilanteesta, mutta valitettavasti oman kokemuksen mukaan miehet eivät oikein kestä sitä, jos nainen on älykkäämpi. Tämä näkyy myös siinä, miten vähätellään usein naisten saavutuksia ja samalla kaivataan jatkuvaa ihailua omille."   
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Luulen, että kyseessä on vanha stereotypia, joka on jäänyt elämään. Fiksu nainenhan on tylsä, ruma lukutoukka. Ehkä nämä naiset ajattelevat hölmöyden olevan hellyttävää ja ruokkivansa miehen egoa antamalla olettaa, että hän on se fiksumpi." 
– Nainen, 29, sinkku

"Se kumpuaa todennäköisesti yhteiskunnasta, jossa asumme. Tekniikka vetoaa joihinkin miehiin, jotka ovat itse epävarmoja älykkyydestään tai niihin, joilla on hyvin vanhoillinen ajatusmaailma. Mutta kokemuksesta älykkäitä naisia pelätään. 
– Nainen, 23, sinkku

"Kyllä olen törmännyt ilmiöön, että älykäs ja ehkä enemmänkin itsetietoinen nainen säikäyttää. Syitä miettiessä tulee mieleen miesten metsästysvietti sekä kulttuuri, jossa miehen odotetaan olevan perheen pää ja johtajaluonne."
 Nainen, 26, parisuhteessa

"Kyllä minua on pelätty. Puolitutut miehet tehneet "luonneanalyysejä" kylmän loogisesta, vaikka olen hyvin herkkä ja lämmin. Itse päädyin naimisiin huippuälykkään ja itsevarman miehen kanssa, joka ihailee ja arvostaa älyäni – ei tarvitse itseään kutistaa."
– Nainen, 38, naimisissa

"Uskon, että kyseessä on miehen oma epävarmuus, jos kokee uhkana fiksun ja osaavan naisen, ja jos yksinkertaista esittävä nainen vetoaa. Onneksi löytyy niitäkin miehiä, jotka arvostavat fiksua naista! Kokemusta on!" 
– Nainen, 27, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat