Miksi nainen elättää siipeilevää miestä? Naiset vastaavat

Miksi nainen elättää siipeilijää? MTV Lifestyle selvitti vastauksen.

"Miksi niin monet menestyvät, hyvin koulutetut naiset suostuvat elättämään siivellään ns. häntäheikkejä, jotka vain lorvivat työttöminä, omiaan harrastellen?" Kysyy nimimerkki MM.

Näin naiset vastasivat:

En ainakaan itse kyllä ole ketään elättänyt, enkä ainakaan vapaaehtoisesti sellaiseen tilanteeseen joutuisi. Jos nyt joskus raha on tiukilla, kummalla vaan, niin toki sitä nyt auttaa tai lainaa. En voisi kuvitellakaan, että mieheni olisi joku vätys. Omia juttuja puuhastellaan vapaa-ajalla, mutta kyllä nyt töissä pitää käydä!"
– Nainen, 24, sinkku

"Olin nuori ja typerä. Ajattelin, että rakastamalla voi muuttaa ihmisen. No, ei voi."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Itse en tunne tällaisia naisia. Nykyään työttömyys osuu yhä useamman kohdalle ilman, että se kertoo mitään lorvimisesta. Jos "omiaan harrastelu" tarkoittaa sitä, että ei linnoittaudu neljän seinän sisälle pleikkaria pelaamaan vaan pitää kiinni aktiivisuudesta ja mieluisista harrasteista (työttömyyskorvauksen mahdollistamissa rajoissa), niin pidän sitä vain positiivisena asiana. Jos omiaan harrastelu on WoWin tykittämistä ja tissuttelua pieruverkkarit jalassa päivästä toiseen, niin itse en ainakaan sellaista katselisi. Ymmärrän, että töitä voi olla vaikea saada, mutta yritystä pitää olla. En voisi kuvitella jatkavani ikuisuuksiin suhteessa, jossa toinen ei edes yritä työllistyä, koska se taas kertoo henkilön luonteesta ja arvomaailmasta jotain sellaista, johon en tahdo sitoutua. Noin yleisesti ottaen rakkaus ei kuitenkaan lopu työttömyyteen. Huonossa suhteessa roikkuminen ylipäätään taas kertoo varmaan siitä, ettei ihminen usko saavansa tai ansaitsevansa parempaa."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Öööö, itse en kyllä tekisi näin. Vaikea vastata, kun ei ymmärrä, miksi joku tekee noin. Onko se sitten jotain äidinvaistoa, haluaa paapoa pientä reppanaa ja auttaa tätä. Vaikka oikeasti reppanat pitää vaan potkaista pesästä pois selviämään itse karussa maailmassa."
– Nainen, 35, naimisissa

"SEN KUN TIETÄISI. Omalla kohdallani syytän jonkin sortin hoivaviettiä, vaikken olekaan koskaan ketään suoranaisesti siivelläni elättänyt. Mutta hyväksikäytetyksi olen varmasti joutunut, joka näkyi muun muassa jääkaapin nopeatempoisena täyttämisenä (koska mies söi kuin hevonen), pyykkien pesemisenä (koska hänellä itsellä ei pesukonetta ollut), henkisenäkin tukena, josta olisi voinut pyytää aikamoista palkkaa jos olisi psykologiksi joskus aikoinaan lukenut.

Mutta kaiken tämän teki kuitenkin aika paljon omasta tahdosta. Ja miksi? Kai se on jonkin sortin tapa osoittaa myös kiintymystä: haluaa pitää toisesta huolta."
– Nainen, sinkku, 28

Lue myös:

    Uusimmat