Miksi miehet luovuttavat perheessä kaiken vallan naiselle? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Perheen perustamisen jälkeen moni mies tuntuu luovuttavan perheen määräysvallan naiselle. Miksi näin tapahtuu? Se kun aika kaukana tasa-arvoisesta parisuhteesta", kysyy nimimerkki Nainen35.​​​​​​​​​​​​​​

Näin miehet vastasivat 

"Seksin takia. Se kun on aika uuvuttavaa olla ilman, ja siihen se tahtoo usein mennä, jos on naisen kanssa erimieltä. Tai saahan sitä eri mieltä olla, kunhan myöntää ajoissa mielipiteensä olevan väärä. Eikä miehillä noin karkeasti yleistäen ole toivoa paremmasta, niin monessa omassa tai kavereiden suhteessa tilanne on ennen pitkää tämä. Usein jo ennen lapsia, jolloin helpompi nostaa kytkintä.

Sinänsä ymmärrän kyllä naisia, ettei mieli tee, jos joutunut kinastelemaan jostakin ja mies ei peräänny, mutta valitettavasti pitkän päälle tämä tuppaa johtamaan siihen, ettei mies jaksa enää kiistellä ja nainen määrää talossa ja parisuhde on kaukana ideaalisesta. Nainen joutuu ottamaan määräysvallan, halusi tai ei. Ja nainen ei taas vuorostaan jaksa syttyä parisuhteesta, jossa miehelle on kerrottava, miten kaikki pitää tehdä, kun raukka ei uskalla enää mitään päättää tai tehdä, kun pelkää tekevänsä väärin ja jäävänsä sen takia ilman."
 – 27, parisuhteessa​​​​​​​

"Kyse ei ehkä olekaan tasa-arvosta, vaan siitä, että perhe kun on perustettu, niin mies on ehkä se, joka ankkuroituu siihen tilanteeseen pidemmillä juurilla ja ajattelee asioiden olevan juuri just niin kuin niiden pitääkin olla. Nainen taas pyrkii kaikessa levottomuudessaan olemaan progressiivinen. Hän ottaa tukevan niskalenkin siitä yhteisestä elämästä, jopa siihen asti, että ryhtyy elämään omaa elämäänsä paljon pidemmälle kuin mies.

Nainen ehkä epähuomiossa jättää miehen taaksensa ja kuitenkin samalla kuvittelee, että tämä on yhteinen totuus yhteisestä elämästä. Tässä vaiheessa avioero ottaa ensiaskeleensa. Pysähtykää toistenne ääreen."
– 46, avoliitossa

"Miksi miehestä tulee lapatossu? Erittäin hyvä kysymys, jota on usein pohdittu kaveripiireissä. Tätähän tapahtuu varsinkin länsimaissa ja sitä enemmän, mitä pohjoisemmaksi mennään. Tasa-arvolla lienee yhteys, mutta se ei selitä kaikkea. Esimerkiksi Ruanda on maailman tasa-arvoisimpia maita heti Pohjoismaiden perässä. Silti ruandalaiset miehet kohtelevat naisia hieman toisin kuin täällä pohjolassa.

Toinen selitys piilee kulttuurissa. Suomalaisille miehille on rummutettu yli sadan vuoden ajan tasa-arvon ja feminismin sanomaa. Jotkut puhuvat syyllistämisestä. Samaan aikaan miehiset työt ovat lähes kadonneet ja miehet ovat pudonneet kotisohvalle. Naiset painavat päälle, miehillä ei ole mitään keinoa todentaa omaa miehuuttaan, joten luovutusvoitolla pääsee helpommalla.

Seksi on kolmas seikka. Tasa-arvoinen nainen voi halutessaan määrittää seksielämän. Mies ei uskalla ottaa arjen kiistoissa tilannetta haltuun, koska nainen alkaa pihdata, nalkuttaa ja mököttää. Luovuttamalla määräysvallan naiselle, hän saa hieman omaa tilaa ja seksiä edes silloin tällöin. Ei suotta puhuta antamisesta (nainen) ja saamisesta (mies). Maskuliinisemmissa kulttuureissa mies ei anna naiselleen rahaa ja painuu salarakkaan tai maksullisen luo."
– Herra 47, aviossa ​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat