Mainos

Miksi aviomieheni pitää omaa perhettään aina minua parempana? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies – ainakin minun – näkee vaimonsa aina alempiarvoisena kuin lapsuuskotinsa ihmiset? Jos vaimo sanoo kahden keskenkin edes yhden epämiellyttävän asian hänen vanhemmistaan tai veljestään (olkoonkin, että se on totta), vaimo saa heti kuulla, kuinka hän 'ei osannut käyttäytyä vaan ärsytti' miehen kotiväkeä, ja kuinka hänen veljensäkään ei halua olla missään tekemisissä tuollaisen naisen kanssa.

Eikö vaimon pitäisi olla ensisijainen miehelle, tai miehen pitäisi edes kuunnella, mitä vaimolla on mielessä ja ajatella sitten, oliko siinä perää? Eipä ei, arvostelun jälkeen vaimo saa kuulla, kuinka hänen sukulaisensa vasta typeriä ovatkin ja kuinka 'se ja se silloinkin teki niin typerästi', ja niin edelleen. Haluaisin olla miehelleni se ensisijainen", kysyy nimimerkki Miehen lapsuuskotia huonompi.

Näin miesraati vastasi

”Ikävä tilanne. Kaikkien ihmisten pitäisi saada vapaasti aina kommunikoida omat mielipiteensä, olkoonkin että jotkut niistä eivät ole taas kaikkien kannalta miellyttäviä.

Ainainen omien näkemysten tukahduttaminen ei ole hyvästä. Onkohan nyt niin, että miehesi suvussa on vaiettu monista muistakin asioista, ja salaisuuden vyyhti pakottaa hyväksymään oman jengin näkemykset ja statukset huolimatta siitä että tietävät itsekin olevansa arrogantteja ja jopa valheellisia?

Ei tuota helppo ole loputtomiin vastaanottaa, ja siksi kannattaa olla vaan oma itsensä. Eli sanot asiat kuten ne koet ja otat sitten mahdolliset lapselliset kommentit vastaan. Jos tätä vyörytystä tulee kestämätön määrä, kannattaa sitten kysyä mieheltäsi, että ollaanko tässä naimisissa minun kanssani, vai suvun? Tähän saamasi vastaus sitten ohjannee seuraavia askelia?”
– 56, naimisissa

”Tuo lienee lähes tulkoon opetettua miehen perheessä. Hänen perheensä tulee ensimmäisenä, eikä perheen yleistä mielipidettä tule kiistää. Joten jos yleinen, tai ainakin vahvin mielipide, todennäköisesti miehen äidin, on miehen naista vastaan, niin sitä noudattavat kaikki.

Puolustus miehen puolelta on sitten hyökkäys vaimoa tai tämän sukulaisia kohtaan ilman sen suurempaa kunnioitusta tai puolustusta kummallekaan taholle. Mies ei uskalla uhmata perheen mielipidettä tai edes halua.”
– 36, sinkku

"Miehesi on lapatossu ja edelleen henkisesti äitinsä helmoissa. Hän ei tosipaikan tullen arvosta sinua läheskään yhdenvertaiseksi sukunsa kanssa. Voit vain miettiä, oletko miehesi mielessä aina pakollinen paha, kun ei parempaa saanut tai siihen ei ollut rahkeita."
– Herra 47, aviossa

"En usko, että kyse olisi siitä, että mies näkisi vaimonsa lapsuuskotinsa ihmisiä alempiarvoisempana. Ne lapsuuskodin ihmiset ovat olleet osa miehen elämää koko elämän ajan, ja lapsuuden ja nuoruuden aikana opitut asetelmat, käyttäytymismallit ynnä muut ovat niin vahvasti selkäytimessä, että reagointi lapsuuskotien ihmisiä koskevien epämiellyttävien kommenttien kohdalla voi olla puolustuskannalle asettautuvaa.

Vaimo on varmasti ensisijainen miehelle, mutta joissain tilanteissa ihminen vain taantuu niihin kaavoihin, joiden parissa on kasvanut. Lapsuuskoti on kuitenkin aina lapsuuskoti, asia, joka on hurjan merkittävä ja on ollut läsnä aina, eikä se tuosta vain unohdu, eikä sen missään nimessä pidäkään unohtua. Sekin kannattaa muistaa. Oman mielen tasapainon kannalta kannattaa olla ajattelematta asiaa kilpailutilanteena. Se voi käydä pidemmän päälle erittäin raskaaksi. Sen sijaan se, että arvostelun jälkeen mies alkaa kostomielessä solvaamaan vaimonsa sukulaisia, se on lähinnä lapsellista käytöstä, reaktio siihen, että miehen läheisiä loukataan. Mies joutuu tuossa tilanteessa tavallaan epäreiluun valintatilanteeseen.

Lisäksi nämä asiat ovat aina yksilökohtaisia, taustalla voi olla paljon muutakin kuin pelkästään tämä kilpailutilanteeksi muuttunut asetelma. Lapsuuskodin ihmiset ovat myös tärkeitä, ja tietenkin sitä on myös vaimo."
– 36, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

4:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.