Miksi Lennu-koiraa ei ole nähty julkisuudessa? Presidentti Sauli Niinistö paljastaa syyn Ylen haastattelussa

Valtakunnan ykköskoiralla tänään syntymäpäivä 1:56
Kymppiuutisten loppukevennyksessä muistettiin syntymäpäiviään viettävää Lennua.

Presidentti kertoo Ylen Avoin Kysymys -podcastissa, ettei hänellä ollut rotuun liittyviä ongelmia tiedossa ennen koiran hankkimista. 

Presidenttipari Sauli Niinistön jaJenni Haukion Lennu-koira on saanut huomiota ympäri maailmaa. Viime vuosina koiraa ei kuitenkaan ole julkisuudessa näkynyt ja siihen on syynsä. Presidentti paljasti syyn Ylen Avoin kysymys -podcastissa. 

Presidentti kertoo, ettei Lennun julkisia esiintymisiä ole sen kummemmin mietitty. Samalla hän korostaa, ettei koira ole esiintynyt julkisuudessa liki neljään vuoteen. Hän kertoi asialle syyn. 

– Silloin, kun me hankittiin Lennua, niin meillä ei ollut minkäänlaista käsitystä niistä ongelmista, jotka liittyvät tylppänokkien rodunjalostukseen, Niinistö sanoi podcastissa.

Presidentti muistutti, että kaikkia koirarotuja jalostetaan. Suurempia riskejä saattaa myös olla, mitä pidemmälle jalostetaan.

– Kun tämä sitten tuli aika pian sen jälkeen tietoisuuteen, niin käytin siitä kyllä jonkun puheenvuoronkin, ja sitten kun Lennu muutaman kerran oli julkisuudessa, niin siinä sitten tuli myöskin vähän ajateltavaa aihetta, että kannattaako sitten ikään kuin tuoda niin paljon näkösälle, Niinistö pohdiskeli haastattelussa. 

Presidenttipariskunta päätti lopulta, että heidän koiransa tulee viettämään aikaa enemmän kotioloissa kuin julkisuuden valokeilassa. 

MTV Uutiset uutisoi syyskuun alussa siitä, kun koirille liioitellun lyhyen kallon jalostamisen voidaan katsoa olevan Suomen eläinsuojelulain vastaista. Selvityksen ovat tehneet yhteistyössä Luonnonvarakeskus (Luke), maa- ja metsätalousministeriö sekä Ruokavirasto.

Äärimmäisen lyhytkalloisia koirarotuja ovat englanninbulldoggi, ranskanbulldoggi ja mopsi. Muita lyhytkalloisia koiria ovat muun muassa bostoninterrieri, chihuahua ja cavalier kingcharlesinspaniel.

Lue myös:

    Uusimmat